Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ
  • Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα
  • Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος
  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ1 Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα2 Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος3 KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!4 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα5 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προστασία...

Προστασία...

Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα

Οι αγρότες τήρησαν τον λόγο τους ενώ κυβέρνηση και αστυνομία κλείνουν τους δρόμους σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

από Η Άλλη Άποψη
Οι αγρότες τήρησαν τον λόγο τους ενώ κυβέρνηση και αστυνομία κλείνουν τους δρόμους σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως και της Αστυνομίας, ότι «εκείνοι κρατούν τους δρόμους κλειστούς» επέκριναν συγγενείς θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών, όπως και δικηγόροι, οι οποίοι προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπου θα διεξαχθεί η δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων ευχαρίστησαν τους αγρότες και τα μπλόκα τους που άνοιξαν τους δρόμους για να περάσουν απρόσκοπτα και να φτάσουν στη Λάρισα για να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Τόνισαν ότι στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους και κατήγγειλαν την στάση της αστυνομίας, που παρά τη συλλογική απόφαση των αγροτών στην χθεσινή μαζική Πανελλαδική Σύσκεψη να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για να διεξαχθεί απρόσκοπτα η δίκη, εκείνοι εμπόδιζε την διέλευση στην εθνική οδό αποκλείοντας σημεία της.

Για τη σημερινή δίκη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα έπειτα από τρεις αναβολές με θέμα τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και συγκεκριμένα για τη μη προσκόμιση των σωστών βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον εμπορευματικό σταθμό της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 28ης Φλεβάρη 2023.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας, ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Τερεζάκης και ένα στέλεχος της «Interstar Security», της εταιρείας που έχει την ευθύνη της βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρόμου. Οι τρεις τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για υπεξαγωγή εγγράφου και ηθική αυτουργία σε αυτή, όπως και για απείθεια, αφού οι δικαστικές αρχές Λάρισας είχαν ζητήσει από τον ΟΣΕ ήδη από τον Μάη του 2023 τις καταγραφές από τις κάμερες του εμπορευματικού σταθμού Λάρισας, στην προσπάθεια να ερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή σε επιβάτες και εργαζόμενους των δύο τρένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές τότε αναζητούσαν υλικό που αποτύπωνε τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη επικίνδυνου φορτίου που σχετίζεται με την έκρηξη από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων. Ωστόσο ο ΟΣΕ παρέδωσε ελλιπές υλικό στις ανακριτικές αρχές της Λάρισας, το οποίο μάλιστα προερχόταν από διαφορετικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης και της μη προσκόμισης των σωστών βίντεο ήταν να χαθεί κρίσιμος χρόνος και τελικά να σβηστούν τα βίντεο του εμπορευματικού σταθμού που αποτύπωναν τη φόρτωση, αφού οι δίσκοι έκτοτε είχαν επανεγγραφεί πολλαπλώς και ειδικοί πραγματογνώμονες δεν μπορούσαν να ανακτήσουν τα βίντεο που αποτύπωναν την 28/2/2023.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το στέλεχος της «Interstar» κατηγορείται για υπεξαγωγή εγγράφου κατ' εξακολούθηση και απείθεια και για το γεγονός ότι απέκρυψε το υλικό, ενώ ως ηθικός αυτουργός σε αυτά τα αδικήματα κατηγορείται ο Π. Τερεζάκης. Ο δε Σπ. Πατέρας διώκεται για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφου τετελεσμένη άπαξ.


Έχει διαβαστεί 422 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2479 επισκέπτες και 0 μέλη.