Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ολη η χώρα μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση

από Η Άλλη Άποψη
Ολη η χώρα μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση

Σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης μετατρέπεται η Ελλάδα, με τις Συμφωνίες που έχουν κλείσει διαδοχικά τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να «αναβαθμιστεί» στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της σε σχέδια των Ευρωατλαντικών, κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Μέσα από τους δύο γύρους «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ (το 2018 και το 2019) και τη νέα, επικαιροποιημένη Συμφωνία για τις βάσεις (υπεγράφη Οκτώβρη 2019), τις επιμέρους συμφωνίες με άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ ή χώρες «εταίρους» της λυκοσυμμαχίας, διαμορφώνεται ένα χάρτης όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, από βορρά προς νότο και από ανατολή προς δύση, όπου να μην εντοπίζεται στρατιωτική παρουσία Αμερικανών, Γάλλων, Ισραηλινών και άλλων φονιάδων.

Παρουσία που θέλουν να πυκνώσουν κι άλλο, με βασικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση τη σχεδιαζόμενη νέα «επικαιροποίηση» της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, ώστε να προβλέπεται η πολυετής ανανέωσή της (αντί της ετήσιας, όπως ισχύει σήμερα) και προκειμένου οι Αμερικανοί, με λυμένα τα χέρια και σε αυτό το ζήτημα, να προχωρήσουν σε πιο «μακροπρόθεσμες επενδύσεις» στη χώρα.

Λέγεται μάλιστα ότι η αμερικανική πλευρά έχει καταθέσει ήδη μια «εκτενή λίστα» τοποθεσιών (ελληνικών βάσεων) όπου εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει επέκταση των υποδομών για τη χρήση από ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει μια δική της, με σκοπό την «εξεύρεση κοινών τόπων» για την ενίσχυση του «αμερικανικού αποτυπώματος» στη χώρα.

Ο λαός μπαίνει έτσι ακόμη πιο βαθιά στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τους κινδύνους να μεγαλώνουν παραπέρα. Οι εξελίξεις δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό, αλλά ενίσχυση της πάλης για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Έχει διαβαστεί 769 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περί συνωστισμού
Προηγούμενο άρθρο
Περί συνωστισμού
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επόμενο άρθρο
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1096 επισκέπτες και 0 μέλη.