Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

«Πακέτο» «Καλλικράτης» και εκλογικό σύστημα

από Η Άλλη Άποψη

Το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί η τελική πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». Στην πρόταση θα περιλαμβάνεται και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε προχτές αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, στον οποίο και έθεσαν ως προϋπόθεση συμμετοχής του οργάνου στην Επιτροπή, να μην προηγηθεί της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» καμία αλλαγή στο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, στο όνομα της διαμόρφωσης κουλτούρας συναινέσεων. Στο εσωτερικό δε της ΚΕΔΕ, πέρα από το διαδικαστικό που θέτει η ηγεσία της ως «κόκκινη γραμμή», να μην προηγηθεί δηλαδή καμία αλλαγή πριν τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» - κάτι που φαίνεται πως προσπερνάται με τη δέσμευση του υπουργείου να τα φέρει «πακέτο» - υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, αμφότερες οι πλευρές συναινούν στην επιλογή να γίνουν οι δήμοι πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση της πιο βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό, άλλωστε, πιστοποιούν και οι μέχρι τώρα προτάσεις της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και οι θέσεις της ΚΕΔΕ, που στόχο έχουν να εξοπλίσουν τους δήμους και τις περιφέρειες με νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να συνδράμουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πιο αποφασιστικά τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Έχει διαβαστεί 374 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 664 επισκέπτες και 0 μέλη.