Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!1 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα2 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ3 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα4 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ5 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων: «Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα, κοροϊδεύει και περιπαίζει τους αγρότες»

από Η Άλλη Άποψη
Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων: «Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα, κοροϊδεύει και περιπαίζει τους αγρότες»

 «Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει».

Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτικών Μπλόκων με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με τους αγρότες. Στην ανακοίνωση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων παρατίθεται και το πλαίσιο αιτημάτων επιβίωσης των αγροτών, ενώ όπως σημειώνεται: «Οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της δεν ικανοποιούν στο ελάχιστο τα αιτήματα μείωσης του αγροτικού ρεύματος και χαρατσιού, αφορολόγητου πετρελαίου, και συνολικά μείωση του κόστους παραγωγής, που συλλογικά αποφασίσαμε και θέσαμε στην κυβέρνηση.

Είναι χωρίς αντίκρισμα η κατάργηση της υποχρεωτικότητας λογιστικών βιβλίων για τη φτωχή αγροτιά, αφού αναγκαστικά θα πληρώνει λογιστή για τα συγκεντρωτικά παραστατικά εσόδων και εξόδων, ενώ με την απαλλαγή για τα πέντε πρώτα χρόνια από το τέλος επιτηδεύματος, καμιά χάρη δεν μας γίνεται, αφού ισχύει για όλους!

Φορολογεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ τη φτωχή αγροτιά ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ 15.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ με 13%, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και δεν έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να πληρώσουμε και άλλους φόρους, αλλά δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα. Μπαίνει λοιπόν στο στόχαστρο η δήμευση και κατάσχεση της μικροϊδιοκτησίας, που έχουμε για να ζήσουμε.

Καλούμε τα μπλόκα σε όλη τη χώρα να δυναμώσουν τον αγώνα με περισσότερο πείσμα για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής μας, για να μείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

AITHMATA  ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Φορολογία 

Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη:  

Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα, και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, προκειμένου να αγοράσουν καλλιεργητικά εφόδια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Μείωση του κόστους παραγωγής - Εισόδημα - Υγεία 

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κά, όπως και στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας 

Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων. 

(ΦΩΤΟ από το μπλόκο της Κουλούρας, που δεν συμμετέχει στον παραπάνω συντονισμό)

Έχει διαβαστεί 581 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2670 επισκέπτες και 0 μέλη.