Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022

Ενα πραγματικό «ξεσάλωμα» από τράπεζες και funds βρίσκεται σε εξέλιξη το διάστημα αυτό σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός αδυνατούν, λόγω του καθηλωμένου εισοδήματος που τσακίζουν παραπέρα η ακρίβεια και η εκτόξευση της τιμής του ρεύματος και των υπόλοιπων λογαριασμών, να πληρώσουν τα πανωτόκια και τα ληστρικά χαράτσια που έχουν φορτώσει οι τράπεζες στα δάνειά τους, ακόμα και τους διακανονισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, τα «αρπακτικά» τραπεζών και funds προχωράνε σε χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, βασισμένοι και στα όσα έχουν νομοθετήσει διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από 17.620 ακίνητα βγήκαν μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε πλειστηριασμό, με τα 4.190 από αυτά μάλιστα, το 1/3 δηλαδή, να «ευδοκιμούν» και τα σπίτια να αλλάζουν χέρια.

Συνολικά, σύμφωνα με τους στόχους τραπεζών και λοιπών «κορακιών» μέσα στο 2022 προβλέπεται να γίνουν πάνω από 40 χιλιάδες πλειστηριασμοί, για να «ανακτήσουν» μάλιστα, όπως λέγεται, το «χαμένο έδαφος» της πανδημίας και των προσωρινών μέτρων για την αναστολή ορισμένων από αυτούς.

Στο μεταξύ, ενδεικτικό για το «πογκρόμ» σε βάρος των λαϊκών κατοικιών είναι και ότι σύμφωνα με τα στοιχεία στον οικονομικό Τύπο, οι τράπεζες και τα funds απορρίπτουν ακόμα και αυτές τις «λεόντειες» συμφωνίες που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση για κάποιες ρυθμίσεις οφειλών ή εξωδικαστικό συμβιβασμό, σε ποσοστό πάνω από 67%, δηλαδή στις 2 από τις 3 περιπτώσεις!

Ενώ ένα νέο «τσουνάμι» αναμένεται και από τον Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινούν ξανά οι πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία, όπως και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων από την ΑΑΔΕ, «φουσκωμένων» και από το νέο κύμα των «νέων» χρεών.

Αλλωστε, ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά σήμερα, αλλά και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι τα στοιχεία που έδωσε στα μέσα του Ιούνη η Τράπεζα της Ελλάδας αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, έχει ξεπεράσει τα 87,6 δισ. ευρώ η ονομαστική αξία των «κόκκινων» δανείων που διαχειρίζονται οι «Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» (ΕΔΑΔΠ), τα γνωστά «κοράκια», ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όγκος τους έχει αυξηθεί κατά 7,9 δισ. ευρώ σε σύγκριση μόλις με το τέλος του 2021, ως αποτέλεσμα φυσικά της παραπέρα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος.


Έχει διαβαστεί 924 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1832 επισκέπτες και 0 μέλη.