Κυριακή, 20 Σεπ, 2020

  • Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/9
  • Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/92 Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα 4 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5 Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μοιράζει χρήμα «με τη σέσουλα» στο κεφάλαιο...

Το χρεοκοπημένο σοσιαλδημοκρατικής κοπής σύνθημα για μια νέα «Κοινωνική Συμφωνία» επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, για να «ντύσει» τις προτάσεις του για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα, στέλνοντας το μήνυμα στην αστική τάξη ότι αποτελεί μια αξιόπιστη ενα... Περισσότερα

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ: Υπερψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές

από Η Άλλη Άποψη

Με 152 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία παρόντες ήταν 293 βουλευτές εκ των οποίων 152ψήφισαν «ναι» και 141 ψήφισαν «όχι» επί της αρχής και για τα άρθρα 1 και 2.Το ΚΚΕ καταψήφισε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο που με τις καθιερωμένες απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές εισήλθε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνοντας μέτρα που συνδέονται με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων επιδόθηκαν σε κοκορομαχίες για το ποιο κόμμα έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στα σκάνδαλα και το ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ιδιωτικοποίησης. Ωστόσο, πίσω από αυτό το αποπροσανατολιστικό σκηνικό, έγινε ορατή η σύμπλευσή τους γύρω από τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου.

Την πολιτική εξαπάτηση και την κοροϊδία του ελληνικού λαού, στην οποία επιδίδονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών δεσμεύσεων, περιλαμβάνει μέτρα που υπηρετούν την ικανοποίηση των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Επισήμανε ότι, σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έρχονται και μιλάνε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ το καλοκαίρι του 2015 είχαν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, όπου καθαρά αναφέρεται πως η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια θα καθορίζεται από κυβέρνηση και κουαρτέτο με ιδιωτικοποιήσεις και άλλες μορφές, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας τους και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους. Προβλέπεται επίσης πως το 50% των εσόδων θα πηγαίνει απευθείας στους δανειστές και το υπόλοιπο στις «επενδύσεις», δηλαδή στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Είτε παραμείνουν στο νέο υπερταμείο, είτε παραδοθούν σε ιδιώτες, ο τρόπος λειτουργίας τους σε ανταγωνιστική βάση είναι σε βάρος των εργαζομένων και του λαού», υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.Αναφορικά με τις διατάξεις για την αγορά Ενέργειας, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιταχύνει την απελευθέρωσή της, διαδικασία που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.«Αντί για τη μικρή ΔΕΗ που είχαν θεσμοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σήμερα γίνεται δημοπράτηση της ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή οι επιχειρηματίες θα αγοράζουν φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και θα το πουλάνε ακριβά στους καταναλωτές, τα λαϊκά νοικοκυριά. Αέρα θα πουλάνε και αυτό η κυβέρνηση το βαφτίζει νέα και υγιή επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για την κατάργηση των εξαιρέσεων στους αγρότες, τους νέους επιστήμονες και τα μικρά τουριστικά καταλύματα. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έγινε για να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές του μνημονίου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να οργανώσει στην Ευρώπη «αυτό το μέτωπο με την σοσιαλδημοκρατία» για να αποκρούσει τις «ακραίες» και «νεοφιλελεύθερες» επιδιώξεις, εκθειάζοντας τη συνεργασία με δυνάμεις που, όπως και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ματώνουν τους λαούς τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών, Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε πως το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων «προέκυψε μέσα από την περσινή διαπραγμάτευση και ήταν το ανάχωμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», όταν η αποστολή του «υπερταμείου» είναι να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σχετικά με τις διατάξεις για την ηλεκτρική ενέργεια, πανηγύρισε γιατί «εναρμονιζόμαστε με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δηλαδή την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή Ενέργειας. Επίσης δεν παρέλειψε να κομπάσει ότι χάρη στην «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική» που ασκεί η κυβέρνηση, η χώρα μετατρέπεται σε έναν «περιφερειακό ενεργειακό κόμβο», γεγονός που την εμπλέκει όλο και περισσότερο στους οξύτατους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων.  

Ευκλ. Τσακαλώτος: Και ιδιωτικοποίησεις θα κάνει το Υπερταμείο

Την παραδοχή πως το Υπερταμείο θα μπορεί να προχωρήσει και σε ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η αξία των πρώην ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο μπορεί να μεγεθυνθεί και άλλα μέσα πέραν των ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως είπε «οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις θα περνούν από το υπουργείο οικονομικών» και ανέφερε το αυτονόητο ότι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να γίνουν και «χωρίς το ταμείο». Προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική του ΚΚΕ γιατί μεταφέρονται πρώην ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο αν δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης και ότι τα «άλλα μέσα» είναι φύλο συκής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως το Υπερταμείο «αποτελεί συμβιβασμό» που μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο για την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχορηγήσεων και αναφερόμενος στα «άλλα μέσα» έφερε σαν παράδειγμα τις εγκαταστάσεις Μπιτς Βόλευ που με χρήματα ιδιώτη θα μπορούσε ένα ενταχθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του συγκεκριμένου αθλήματος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, δικαιολόγησε την ψήφιση του νομοσχεδίου επικαλούμενος την ανάγκη εκταμίευσης της δόσης, η οποία πάντως δεν κατευθύνεται προς τις λαϊκές ανάγκες, αλλά προς τους δανειστές και τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους. «Η εκταμίευση της δόσης θα συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και στις αναπτυξιακές της προοπτικές», είπε.  Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ιδιωτικοποίηση, αλλά «αξιοποίηση», προσθέτοντας ότι με την ένταξη κρατικών επιχειρήσεων στο νέο «υπερταμείο» αποφεύγεται ο κίνδυνος εκποίησής τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απέδωσε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «ανικανότητα να διαχειριστεί το στοίχημα που λέγεται αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση επενδύσεων», θέλοντας να διαβεβαιώσει το κεφάλαιο ότι το κόμμα του μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Η κριτική που άσκησε για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων είναι ότι δεν θα βρίσκεται στον έλεγχο του υπουργού Οικονομικών και της Βουλής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους που η ίδια έθεσε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δίνοντας διαπιστευτήρια στην αστική τάξη για την «υπευθυνότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η ΝΔ όχι μόνο θα καταψηφίσει, αλλά θα βρεθεί απέναντι στη συγκυβέρνηση, «με ευπρεπή κοινοβουλευτικό τρόπο» και «όχι με ακτιβισμούς».

Οι δύο βουλευτές που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης και ο Γιώργος Δημαράς θα ψηφίσουν τελικά το άρθρο που μεταβιβάζει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο νέο «υπερ-Ταμείο» Ιδιωτικοποιήσεων.Αρχικά το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές τους θα ψηφίσουν «όχι» στο επίμαχο άρθρο, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Ακολούθησαν διεργασίες ανάμεσα στους Οικολόγους Πράσινους και στο Μαξίμου, στις οποίες ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός, και έτσι η βρέθηκε η «συμβιβαστική» φόρμουλα της κατάθεσης νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο.Μιλώντας στην βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ισχυρίστηκε πως με την νομοτεχνική βελτίωση διασφαλίζεται ότι το νερό θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Επίσης προσπάθησε να δημιουργήσει αυταπάτες για το ρόλο του «υπερ-Ταμείου» αναφέροντας ότι δεν έχει τον χαρακτήρα της πώλησης των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτό. 

Με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ξεκίνησε την τοποθέτησή της η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως ο διαγωνισμός κατάρρευσε και ότι «την ηθική και πολιτική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας» και ότι «ήρθε η ώρα του εισαγγελέα». Απέδωσε στην κυβέρνηση ανικανότητα λέγοντας πως «η χώρα σέρνεται» και άσκησε κριτική όχι για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το ότι υπερ-ταμείο θα είναι «ελεγχόμενο από τους δανειστές».

«Θαυμάζω τον Τσίπρα» που κόβει τις συντάξεις και αυξάνει το ΦΠΑ στα νησιά διότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και επεσήμανε την στρατηγική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ λέγοντας ότι «η σύγκρουσή τους είναι για την κατάληψη της εξουσίας και για κανένα άλλο λόγο». Δήλωσε ότι «εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω, ψήφο δεν δίνω» και ανέφερε ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού είναι τρεις η κατάρρευση, η οικουμενική κυβέρνηση και οι εκλογές τώρα. 

Στην απενοχοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος και στον αποπροσανατολισμό αφιέρωσε την ομιλία του ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φορτώνοντας τα δεινά του ελληνικού λαού στην διαπλοκή και στην ύπαρξη των μνημονίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στο διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και στα «θαλασσοδάνεια» όπως τα ονόμασε των «καναλαρχών», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η καταστροφή της Ελλάδας είναι το μνημόνιο αφήνοντας στο απυρόβλητο το καπιταλιστικό σύστημα που με συνέπεια υπηρετεί.  Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για την καπιταλιστική ανάπτυξη λέγοντας δημαγωγικά ότι «χωρίς καταγγελία του χρέους δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη».

Κριτική για τις τηλεοπτικές άδειες και για την τράπεζα Αττικής άσκησε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Για το υπερ-ταμείο ανέφερε πως πρόκειται για «πάρ' τα όλα χωρίς καμία διασφάλιση» αλλά δεν τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κατέληξε λέγοντας προς τους κυβερνώντες ότι «είστε οι καλύτεροι μαθητές ενός παλαιοκομματικού συστήματος».

Έχει διαβαστεί 178 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 26 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 110 επισκέπτες και 1 μέλος.