Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Προκαταρκατική εξέταση για τα οικονομικά του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αν. Πάτση
από Η Άλλη Άποψη
Προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης, που αναμένεται να παραλάβει το πόρισμα του ελέγχου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.
Η έρευνα που ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία αφορά τον ίδιο τον βουλευτή, στενά συγγενικά του πρόσωπα και νομικά πρόσωπα (εταιρίες, κ.λπ.) στα οποία εμφανίζεται να συμμετέχει ο Ανδρ. Πάτσης.
Θα ερευνηθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις για την διάπραξη οικονομικών αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα που η διάπραξη του στρέφεται κατά του Δημοσίου.
Οι εισαγγελείς, με βάση και το υλικό από την Βουλή για τα «πόθεν έσχες» που αναμένεται να φθάσει άμεσα στα χέρια τους, θα συλλέξουν και θα αναλύουν τα «δεδομένα» του βουλευτή με έλεγχο των σχέσεων που είχε ή έχει με σχήματα εξωχώριων εταιριών, εισπρακτικών εταιριών ή αγοράς αποσβεσθέντων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων.