Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Ψέματα, συκοφαντίες και απειλές κατά των αγροτών εκ νέου από τη στριμωγμένη κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
Ψέματα, συκοφαντίες και απειλές κατά των αγροτών εκ νέου από τη στριμωγμένη κυβέρνηση

Την αθλιότητα και τη συκοφαντία αναπαράγουν τα κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνοντας τα κανάλια, στριμωγμένα από τον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους, έχοντας στο πλευρό τους την πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. 

Σε νέα συνέντευξή του στο κανάλι «Open» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ ψέματος, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών την ώρα που αρνείται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη λίστα με τα 14 αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα για την τιμή της κιλοβατώρας, που οι αγρότες διεκδικούν τα 7 λεπτά, κυνικά ανέφερε ότι σήμερα η χρέωση είναι 9,3 λεπτά και η ΔΕΗ δεν μπορεί να δώσει μικρότερη τιμή για να μη χάσει από τον ανταγωνισμό με τους άλλους παρόχους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων για τις ζωονόσους, αρχικά ανέφερε προσχηματικά τις επιστημονικές υποδείξεις, αλλά λίγο μετά ομολόγησε ότι τα εμβόλια θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις εξαγωγές των γαλακτοκομικών προϊόντων, αποκαλύπτοντας ότι η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών.

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε ότι αυτό το διάστημα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ κι ενώ επί χρόνια η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της έκλεβαν τις επιδοτήσεις των πραγματικών έντιμων αγροτών. 

Για να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, επανέλαβε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχει οργανωμένη συντονιστική εκπροσώπηση του αγροτικού κινήματος και ότι το κάθε μπλόκο έχει διαφορετικού τύπου αιτήματα κάνοντας πως δεν ξέρει για τις πανελλαδικές συναντήσεις που έχει καλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις οποίες έχουν διαμορφωθεί ενιαία αιτήματα και στόχοι πάλης για αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους. 

Δεν δίστασε μάλιστα, να κατηγορήσει και αυτός ορισμένους αγρότες ότι «τραμπούκισαν συναδέλφους τους» -όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε χθεσινή του συνενευξη - για να μην προσέλθουν στον διάλογο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την άρνηση και την αποφασιστικότητα των αγροτών που δεν προσέρχονται σε έναν στημένο -επικοινωνιακού τύπου- διάλογο.   

Σε απειλές επιδόθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για «παράνομες πράξεις» εκ μέρους των αγροτών και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιούνται μια σειρά από παράνομες πράξεις όπως η κατάληψη των δρόμων και ο κίνδυνος που θέτουν τους υπόλοιπους πολίτες» και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε ότι «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων ή μπορεί να εκπονηθούν διατάξεις σε ένα επόμενο στάδιο».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν», επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις της Τροχαίας που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες στέλνοντάς τους από παραδρόμους κι ενώ όχι μόνο οι Εθνικές Οδοί, αλλά ακόμη και τα πανάκριβα διόδια είναι ελεύθερα από τους αγρότες για να τους διευκολύνουν, σε μια ένδειξη του κοινού αγώνα τους με τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.  


Έχει διαβαστεί 338 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 628 επισκέπτες και 0 μέλη.