Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Σοκαριστικές εικόνες με 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί στις Φέρες
από Η Άλλη Άποψη
Σοκαριστική είναι η εικόνα με τους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί στις Φέρες του Εβρου. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είχαν και σωματικά τραύματα, σε μια υπόθεση που αν μη τι άλλο συμβολίζει τα βάσανα που αντιμετωπίζουν οι ξεριζωμένοι, οι οποίοι δεν φτάνει που πέφτουν θύματα των πολέμων, αλλά γίνονται και αντικείμενα άθλιας εκμετάλλευσης στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων.
Από την ελληνική Αστυνομία λένε πως προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου. Διαρρέεται πως υπάρχουν μαρτυρίες πως μεταφέρθηκαν στον Έβρο με οχήματα των τουρκικών αρχών και στη συνέχεια οι δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν γυμνούς.
«Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης
«Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ», πρόσθεσε, ομνύοντας στην επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, η οποία όχι μόνο είναι απάνθρωπη, αλλά επιτρέπει την «εργαλειοποίηση» των ξεριζωμένων.