Πέμπτη, 04 Μάρ, 2021

  • Ξανα ισχυρός μετασεισμός 5,8 ρίχτερ!
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  • Η ημερήσια έκθεση για την πανδημία 4/3
  • Λευτέρης Κορυφίδης φιλόλογος,συγγραφέας: «Τα ποιήματα της συλλογής χρησιμοποιούν τα σύμβολα που τόσο πλουσιοπάροχα παρέχει ο Μύθος για να περιγράψουν τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του ανθρώπου.»
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θεωρεί πως όλα είναι «καλώς καμωμένα» από την κυβέρνηση και φορτώνει στο λαό την ευθύνη για την εκτίναξη των κρουσμάτων
  • «Οδηγό Τοπικών Επιχειρήσεων» δημιουργεί ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον ΟΕΒ και τον Εμπορικό Σύλλογο
Ξανα ισχυρός μετασεισμός 5,8 ρίχτερ!1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ2 Η ημερήσια έκθεση για την πανδημία 4/33 Λευτέρης Κορυφίδης φιλόλογος,συγγραφέας: «Τα ποιήματα της συλλογής χρησιμοποιούν τα σύμβολα που τόσο πλουσιοπάροχα παρέχει ο Μύθος για να περιγράψουν τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του ανθρώπου.»4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θεωρεί πως όλα είναι «καλώς καμωμένα» από την κυβέρνηση και φορτώνει στο λαό την ευθύνη για την εκτίναξη των κρουσμάτων5 «Οδηγό Τοπικών Επιχειρήσεων» δημιουργεί ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον ΟΕΒ και τον Εμπορικό Σύλλογο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μαζική απόρριψη της «αξιολόγησης»

Μια μάχη με αποφασιστική σημασία και με πολλές προεκτάσεις, ενάντια στις στρατηγικές επιλογές για την Παιδεία και με επίκεντρο την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων, βρίσκεται αυτό το διάστημα σε εξέλιξη στα σχολεία. Ο λόγος για την αντιπαράθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει την εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγ... Περισσότερα

Συνάντηση κυβέρνησης με την τρόικα - Προς συμφωνία για νέα μέτρα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση κυβέρνησης με την τρόικα - Προς συμφωνία για νέα μέτρα

Αύριο αναμένεται να γίνει η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας

Σε νέα μέτρα, που θα ονομαστούν διαρθρωτικά, και θα είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ φαίνεται πως καταλήγουν κυβέρνηση – τρόικα, όπως διαφάνηκε και μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας Ι. Βρούτση καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως τα αποκαλούμενα διαρθρωτικά μέτρα «έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών, αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους». Σε ερώτηση αν αύριο θα υπάρξει οριστική συμφωνία, υποστήριξε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για οριστική συμφωνία».

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, γεφυρώνεται η απόσταση κυβέρνησης – τρόικας για το δημοσιονομικό κενό κι όλα δείχνουν -σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα- πως τα πρόσφατα μέτρα θα είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ για το 2014. Για ευνόητους λόγους η κυβέρνηση κάνει λόγο μόνο για διαρθρωτικά μέτρα και όχι για δημοσιονομικά.

Νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές

Το κύριο βάρος θα το σηκώσει το ασφαλιστικό σύστημα με τις νέες αντασφαλιστικές αλλαγές να βαφτίζονται για μια ακόμα φορά νοικοκύρεμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης: «Όπως γνωρίζετε, με το οργανωτικό νοικοκύρεμα που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή την πολύ κρίσιμη διαβούλευση. Και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει».

Ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαιώνει ότι το Ασφαλιστικό θα είναι η κύρια πηγή των νέων «διαρθρωτικών» μέτρων και το ύψος των μέτρων θα αντικατοπτρίζεται σε «ιδιαίτερα σημαντικά ποσά».

Ξεπάγωμα πλειστηριασμών

Για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα νομοθετήσει το ξεπάγωμά τους, με προστασία της πρώτης κατοικίας όσων αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν. Η κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική επιχείρησε να κρύψει το παράθυρο που ανοίγει στους πλειστηριασμούς πίσω από τις προϋποθέσεις προστασίας των σπιτιών οικογενειών που είναι μεταξύ φτώχειας και εξαθλίωσης.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη πως «οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να το σκέπτονται είναι αυτοί που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι».

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε πως το νέο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων έχει τη στήριξη των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σύντομα κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τις αντιρρήσεις βουλευτών των δυο κομμάτων για να υποστηρίξει πως έγιναν δικαιότερες τροποποιήσεις όταν και με το νέο σχέδιο νομιμοποιούνται τα δήθεν προσωρινά χαράτσια στα ακίνητα και επεκτείνονται και στα χωράφια που για πρώτη φορά θα φορολογηθούν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Αμυντικής Βιομηχανίας -που είναι στα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση των εργοστασίων και για απολύσεις και είναι πιθανό να την αποδεχτεί και η τρόικα.

Από τη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά προκύπτει επίσης πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον προϋπολογισμό του 2014, που θα κατατεθεί την Πέμπτη, να καταγράφεται μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που αρχικά είχε εκτιμηθεί και πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν θέλει να πειράξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, που ούτως ή άλλως γίνονται με πολλούς τρόπους. Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Νοέμβρη, αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος περιέχει πρόσθετα μέτρα πέρα και πάνω από αυτά που προβλέπονταν στο προσχέδιο. Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, τα μέτρα αφορούν στις απώλειες από τη συλλογή εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, στη μείωση των δαπανών στις πρώην ΔΕΚΟ, σε συγχωνεύσεις οργανισμών, πρώτα και κύρια στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, και στην αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι τα μέτρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα καλύπτουν την απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μέτρα διαρθρωτικά που θα κάνουν τους στόχους, που θέτει ο προϋπολογισμός, αξιόπιστους.

Έχει διαβαστεί 443 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Όχι και άποροι …
Προηγούμενο άρθρο
Όχι και άποροι …

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Παρασκευή, 05 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 06 Μαρτίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 246 επισκέπτες και 0 μέλη.