Τετάρτη, 20 Νοέ, 2019

  • Η Ασφάλιση... εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι πελάτες
  • Σήμερα στην Πατρίδα η παρουσίαση του βιβλίου του Α. Χατζηκώστα: "Η Ημαθία στον 20ο αιώνα"
  • «ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ»:  Εισπρακτική λογική και αποθέωση της ατομικής ευθύνης
  • Ν. Δένδιας: Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ : Για την συνεδρίαση του Δ.Σ σχετικά με την ΔΕΥΑΒ
  • Απατηλά «καθρεφτάκια» για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών
Η Ασφάλιση... εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι πελάτες1 Σήμερα στην Πατρίδα η παρουσίαση του βιβλίου του Α. Χατζηκώστα: "Η Ημαθία στον 20ο αιώνα"2 «ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ»:  Εισπρακτική λογική και αποθέωση της ατομικής ευθύνης3 Ν. Δένδιας: Για τη Συμφωνία των Πρεσπών4 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ : Για την συνεδρίαση του Δ.Σ σχετικά με την ΔΕΥΑΒ5 Απατηλά «καθρεφτάκια» για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, όχι εργοδότες!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, όχι εργοδότες!

Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων και όχι εργοδότες, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της ΓΣΕΕ για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στο επικείμενο συνέδριο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ακολούθησαν τη γνωστή παρελκυστική τους τακτική.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕσημειώνει τα εξής:

«Συνεδρίασε ξανά σήμερα η επιτροπή για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων, προκειμένου να πάρουν μέρος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει στις 14 - 17 Μάρτη στην Καλαμάτα.

Για άλλη μια φορά, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν τη συνηθισμένη παρελκυστική τακτική τους. Παρόλο που η ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ), με συγκεκριμένα στοιχεία, καταδεικνύει οργανώσεις που φέρνουν εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριο, αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας, για να αποκλειστούν αυτοί οι αντιπρόσωποι.

Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν πρόκειται για συζήτηση νομιμοποίησης οργανώσεων και αντιπροσώπων, αλλά για μια παρωδία της διαδικασίας.

Συνέδριο θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους και όχι εργοδότες, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων.

Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του, για το αν θέλει ή όχι το ξεκαθάρισμα αυτής της σήψης μέσα στις γραμμές των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και πάλη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αλλοτρίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικάτα εργατών και όχι εργοδοτών!

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα, τη μέρα έναρξης του συνεδρίου!».

Αλλη μια επικίνδυνη και προκλητική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρούν σε απομάκρυνση συνδικαλιστών της ΔΑΣ από μια σειρά επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, με στόχο να φεύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης...

«Αβέρτα διορίζουν τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και την εργοδοσία προχώρησαν εν κρυπτώ σε άλλη μια προκλητική απόφαση. Στα πλαίσια της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για να περνούν όλες οι αντεργατικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, προχώρησαν σε αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων».

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, εξηγώντας τη σημασία της κίνησης για τους εργοδότες, μέσα από τους εσωτερικούς κανονισμούς, η εργοδοσία προσπαθεί να περνά «στους χώρους δουλειάς πέρα από την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ακόμη περισσότερα που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη».

Και συνεχίζει:

«Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και διόρισαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος εκπρόσωπο της εταιρείας "Σκλαβενίτης".

Θυμίζουμε ακόμη ότι προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο άρθρο 15 του Ν.1264 - που ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων - για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, όσων δηλαδή είναι στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσων μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Και εκεί έστειλαν ως εκπρόσωπο τον δικό τους άνθρωπο (από το ΙΝΕ - ΚΑΝΕΠ) που εκπαιδεύει συνδικαλιστές στον "κοινωνικό εταιρισμό" και στην υποταγή στα "θέλω" εργοδοσίας και κυβέρνησης, προωθητή των προγραμμάτων για φθηνό εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία.

Ολως τυχαίως όλοι οι εκπρόσωποι που "αλλάχτηκαν" προέρχονταν από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν. Αυτοί που ορίστηκαν μπορούν να τους εκπροσωπούν; Μπορούν να τους υπερασπίζουν από την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας;

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τις νόθες πλειοψηφίες που σήμερα παριστάνουν στη ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

Έχει διαβαστεί 91 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΝΑ 3-5 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 17 °C
Άνεμος Ν 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 136 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά