Δευτέρα, 17 Φεβ, 2020

  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα
  • Εθελοντικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών σε μαθητές, υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παδείας & η Κοινότητα Νάουσας
  • Δήμος Βέροιας: Προσοχή στα αποτσίγαρα
  • Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη
  • Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου. Τελικά θα γίνει μουσείο ή δε θα γίνει ;
  • Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Κασαπίδη με τίτλο «Το Δένδρο της Αγάπης»
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα1 Εθελοντικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών σε μαθητές, υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παδείας & η Κοινότητα Νάουσας2 Δήμος Βέροιας: Προσοχή στα αποτσίγαρα3 Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη4 Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου. Τελικά θα γίνει μουσείο ή δε θα γίνει ;5 Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Κασαπίδη με τίτλο «Το Δένδρο της Αγάπης»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, όχι εργοδότες!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, όχι εργοδότες!

Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων και όχι εργοδότες, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της ΓΣΕΕ για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στο επικείμενο συνέδριο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ακολούθησαν τη γνωστή παρελκυστική τους τακτική.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕσημειώνει τα εξής:

«Συνεδρίασε ξανά σήμερα η επιτροπή για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων, προκειμένου να πάρουν μέρος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει στις 14 - 17 Μάρτη στην Καλαμάτα.

Για άλλη μια φορά, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν τη συνηθισμένη παρελκυστική τακτική τους. Παρόλο που η ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ), με συγκεκριμένα στοιχεία, καταδεικνύει οργανώσεις που φέρνουν εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριο, αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας, για να αποκλειστούν αυτοί οι αντιπρόσωποι.

Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν πρόκειται για συζήτηση νομιμοποίησης οργανώσεων και αντιπροσώπων, αλλά για μια παρωδία της διαδικασίας.

Συνέδριο θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους και όχι εργοδότες, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων.

Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του, για το αν θέλει ή όχι το ξεκαθάρισμα αυτής της σήψης μέσα στις γραμμές των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και πάλη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αλλοτρίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικάτα εργατών και όχι εργοδοτών!

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα, τη μέρα έναρξης του συνεδρίου!».

Αλλη μια επικίνδυνη και προκλητική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρούν σε απομάκρυνση συνδικαλιστών της ΔΑΣ από μια σειρά επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, με στόχο να φεύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης...

«Αβέρτα διορίζουν τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και την εργοδοσία προχώρησαν εν κρυπτώ σε άλλη μια προκλητική απόφαση. Στα πλαίσια της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για να περνούν όλες οι αντεργατικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, προχώρησαν σε αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων».

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, εξηγώντας τη σημασία της κίνησης για τους εργοδότες, μέσα από τους εσωτερικούς κανονισμούς, η εργοδοσία προσπαθεί να περνά «στους χώρους δουλειάς πέρα από την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ακόμη περισσότερα που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη».

Και συνεχίζει:

«Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και διόρισαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος εκπρόσωπο της εταιρείας "Σκλαβενίτης".

Θυμίζουμε ακόμη ότι προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο άρθρο 15 του Ν.1264 - που ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων - για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, όσων δηλαδή είναι στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσων μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Και εκεί έστειλαν ως εκπρόσωπο τον δικό τους άνθρωπο (από το ΙΝΕ - ΚΑΝΕΠ) που εκπαιδεύει συνδικαλιστές στον "κοινωνικό εταιρισμό" και στην υποταγή στα "θέλω" εργοδοσίας και κυβέρνησης, προωθητή των προγραμμάτων για φθηνό εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία.

Ολως τυχαίως όλοι οι εκπρόσωποι που "αλλάχτηκαν" προέρχονταν από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν. Αυτοί που ορίστηκαν μπορούν να τους εκπροσωπούν; Μπορούν να τους υπερασπίζουν από την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας;

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τις νόθες πλειοψηφίες που σήμερα παριστάνουν στη ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

Έχει διαβαστεί 110 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 107 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά