«Φιρμάνι» προς τις πολεμικές βιομηχανίες για επιτάχυνση της παραγωγής όπλων έβγαλε το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ, και αυτές ...άλλο που δεν θέλανε. Επικαλούμενο την «παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης», το κράτος - δολοφόνος ζητά από τα μεγαθήρια «Israel Aerospace Industries», «Rafael Advanced Defense Systems», «Elbit Systems» κα... Περισσότερα
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ANTONOV: Παραμένουν τα ερωτήματα
από Η Άλλη Άποψη
Με τον εντοπισμό και τηςόγδοης σορού, ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής, η επιχείρηση ανάσυρσης των οκτώ νεκρών μελών του πληρώματος του αεροσκάφους Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Επίσης, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, νωρίτερα εντοπίστηκε και το«μαύρο κουτί»του αεροσκάφους, που αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.
Παραμένουν τα σοβαρά ερωτήματα
Την ίδια ώρα πάντως, παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματααναφορικά με το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος, καθώς και ποιος ήταν ο τελικός προορισμός του Antonov, τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα, την ώρα μάλιστα που το δυστύχημα συνέβη σε ένα διεθνές σκηνικό πολέμου που συνοδεύεται από μια τεραστίων διαστάσεων μεταφορά -με διάφορους τρόπους και διαδικασίες- επικίνδυνων οπλικών συστημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροσκάφους, η Meridian,συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟκαι τον ΟΗΕ, για την επείγουσα παράδοσηστρατιωτικών υλικώνκαι ανθρωπιστικής βοήθειας.