Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Κοινή πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Κοινή πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (21/3), σημειώνοντας: 

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας βρίσκει τους λαούς εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικότητα, χρώμα και πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τους φτωχούς και αποκλεισμένους. Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει με μεγαλύτερη έμφαση ότι το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με την προστασία της υγείας των λαών, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η όξυνση των ανταγωνισμών και η αύξηση των κινδύνων νέων πολεμικών αναμετρήσεων φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι εργαζόμενοι όλων των χωρών να παλέψουν ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τη μετανάστευση και την προσφυγιά, αναπαράγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν κάνει διακρίσεις. Εφαρμόζεται με τον εγκλωβισμό στη χώρα μας και τη διαβίωση σε άθλιες συνθήκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που τους απαγορεύουν να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους λόγω της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ. Η ενεργός συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, την καθιστούν συνυπεύθυνη για το δράμα των ξεριζωμένων.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, με ελάχιστα ή ανύπαρκτα δικαιώματα, εκτεθειμένοι στην εργοδοτική και κρατική βία και αυθαιρεσία, όπως και οι αναγνωρισμένοι και τυπικά πρόσφυγες που η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο. Οι απαράδεκτες, ταξικές διακρίσεις και αποκλεισμοί για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ενισχύονται. Αντίστοιχα και οι Έλληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες και σειρά διακρίσεων.

Οι απελάσεις και η καταστολή ενάντια στους ξεριζωμένους, η συνέχιση του εγκλωβισμού τους στην πρώτη χώρα άφιξης, η αυστηρή επιλογή, μόνο των απαραίτητων για τα μονοπώλια, μεταναστών και προσφύγων, χαρακτηρίζει και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ.

Στη χώρα μας, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, κάτω από την αποφασιστική συμβολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, μπορεί και πρέπει να μεταφραστεί σε απομόνωση κάθε φασιστικής και ακροδεξιάς συμμορίας που διαδίδει το ρατσιστικό δηλητήριο.

Το ΚΚΕ τιμάει την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού παλεύοντας μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, μέσα στον λαό, μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες για:

Καμία διάκριση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, υγειονομικά, προνοιακά και λοιπά δικαιώματα. Καθολική πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας. Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα, πολύχρονες καθυστερήσεις.

Ακύρωση των εξώσεων προσφύγων, παράταση των προγραμμάτων στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, άρση της διακοπής του μηνιαίου βοηθήματος. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.

Κατάργηση των προβλέψεων για διαδικασίες ασύλου στην πρώτη χώρα υποδοχής και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. Μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και εκεί να αιτηθούν άσυλο.

Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου, καμιά δομή πολύμηνου εγκλωβισμού, όπως και να ονομαστεί, σε Αιγαίο και Έβρο. Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά. Οργάνωση διαδικασιών υποβολής ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Στελέχωση των Υπηρεσιών Ασύλου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων που έχουν γίνει, σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών διαμονής.

Να μπουν εμπόδια σε μια σειρά ρατσιστικών στάσεων και πρακτικών που αναπαράγονται στο έδαφος της ανισοτιμίας των γυναικών, του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, της διαφορετικής θρησκείας, γλώσσας κλπ.

Η οργάνωση των εργαζομένων στα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς συλλογικούς φορείς, η κοινή πάλη Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, η ανάπτυξη της γνήσιας εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, είναι ο ελπιδοφόρος δρόμος για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στη δουλειά, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο, τον Αθλητισμό και Πολιτισμό, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ρατσισμό και την ξενοφοβία». 

Έχει διαβαστεί 508 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 404 επισκέπτες και 1 μέλος.