Κυριακή, 17 Μαΐ, 2026

  • Τι είδους πατριωτισμός;
  • ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων
  • Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται
  • Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης
Τι είδους πατριωτισμός;1 ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων2 Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται4 Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας5 Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή μία αυτοκτονία

Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινούνται στην παραπέρα προσαρμογή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη στρατηγική της κυβέρνησης και της αστικής τάξης της χώρας για όλο και πιο ενεργή εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα που μαίνονται σε βάρος λαών της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι διάφορες διοικητικές αναδιοργανώσεις που ανακοινώθηκαν με την δημιουργία τεσσάρων νέων ανωτάτων στρατιωτικών διοικήσεων μεταξύ των οποίων και η “ανώτατη στρατιωτική διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου” (!) αναδεικνύοντας - και από τον τίτλο της - την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής, στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ.

Με την συνέχιση των πανάκριβων ΝΑΤΟικών εξοπλισμών ο λαός μας θα συνεχίσει να ματώνει οικονομικά για οπλικά συστήματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, αλλά ήδη αποστέλλονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνικά σύνορα, στην Ουκρανία στην Σαουδική Αραβία, στην Ερυθρά Θάλασσα, ακόμα και στον Ινδικό Ωκεανό.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση, με την συμφωνία και την συναίνεση όλων των υπόλοιπων κομμάτων, αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους φαντάρους και όλο τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με μέτρα - “ασπιρίνες”, όπως ο μισθός των φαντάρων ή οι μόλις 1.000 νέες οικίες για δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, να αποσπάσει την συναίνεσή τους στην επικίνδυνη και αντιλαϊκή πολιτική της.

Το ΚΚΕ διαχρονικά διεκδικεί την εξασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα με κάλυψη όλων των αναγκών των οπλιτών σε προβλήματα οικονομικά, υγιεινής και ασφάλειας, εξασφάλισης πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος, ήδη από το 2017, έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή με αναλυτικά αιτήματα. Αντίστοιχα, στις αρχές Ιουνίου του 2025 κατέθεσε, επίσης, ερώτηση απαιτώντας την άμεση αύξηση του μισθού των στρατευμένων νέων. Tόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν απαντήσει αρνητικά. Aντίστοιχα έχει καταθέσει εκατοντάδες ερωτήσεις όλα αυτά τα χρόνια διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των στρατιωτικών. Tαυτόχρονα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα του ελληνικού λαού για άμεση απεμπλοκή από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, για να διακοπεί κάθε στήριξη και συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τις ΗΠΑ, για να γυρίσουν πίσω όλα τα στρατιωτικά τμήματα και μονάδες, τα πλοία του πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται εκτός συνόρων, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή που να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών των φαντάρων, των αξιωματικών, υπαξιωματικών και των οικογένειών τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα την αλληλεγγύη στους λαούς που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Απεμπλοκή τώρα από ΝΑΤΟ-ΕΕ

Διέξοδος από τους πολέμους υπέρ του λαού είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, καταστροφή, προσφυγιά.».


Έχει διαβαστεί 292 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1516 επισκέπτες και 0 μέλη.