Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ο ρόλος του «σημαιοφόρου» στα ευρωατλαντικά σχέδια φέρνει μεγάλους κινδύνους
από Η Άλλη Άποψη
ΤοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεξέδωσε το εξής σχόλιο για τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και τη στάση των ΝΑΤΟ και ΕΕ.
«Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ -και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης- διαρρέει σενάρια ''υβριδικών απειλών'', οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι δήθεν ''εγγυητές'' της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, έχουν αναλάβει τον γνωστό ρόλο του ''Πόντιου Πιλάτου'' με βάση τις στρατηγικές τους επιδιώξεις, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, όπως οι απαράδεκτες δηλώσεις και πρακτικές αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.
Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι ο ρόλος του ''σημαιοφόρου'' στα ευρωατλαντικά σχέδια είτε αυτός αφορά την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία είτε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και το Ιράν είτε άλλα μέτωπα φέρνει μεγάλους κινδύνους και κοστίζει τελικά πολύ ακριβά για τον ελληνικό λαό».