Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Τριπλασιάστηκαν οι άνεργοι από το 2008!

από Η Άλλη Άποψη
Τριπλασιάστηκαν οι άνεργοι από το 2008!

Μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την απασχόληση και την ανεργία δίνει η σχετική μελέτη του ΚΕΠΕπου δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Με βάση το έτος 2008 (α' τρίμηνο), το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 εκτιμάται ότι χάθηκαν 1.062.708 θέσεις εργασίας, αφού ο αριθμός των απασχολούμενων στην επταετία αυτή μειώθηκε από τα 4.567.154 στα 3.504.446 άτομα.

Η πραγματική, βέβαια, εικόνα της απασχόλησης είναι ακόμα χειρότερη, με δεδομένο ότι το ίδιο διάστημα πολλαπλασιάστηκαν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και ιδιαίτερα η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 853.969 άτομα, από 418.573 το 2008, στους 1.272.541 ανέργους το α' τρίμηνο του 2015, αριθμός που δείχνει ότι στον ΟΑΕΔ εγγράφονται πολύ λιγότεροι άνεργοι από τους πραγματικούς. Εχουμε, δηλαδή, τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό ανέργων απ' αυτούς που είχαμε το 2008.

Παράλληλα, ο αριθμός των μη συμμετεχόντων στο εργατικό δυναμικό της χώρας, άνω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 34.654 άτομα, δηλαδή αυτοί που δεν αναζητούν εργασία και δε συμπεριλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό ανέρχονται στα 4.482 χιλιάδες άτομα, από 4.447 χιλιάδες το 2008. Ολα τα παραπάνω και ιδιαίτερα η αύξηση των ανέργων έγινε όταν την ίδια περίοδο ο αριθμός του πληθυσμού άνω των 15 ετών μειώθηκε κατά 174 χιλιάδες άτομα, από τα 9,433 εκατομμύρια στα 9,259 εκατομμύρια άτομα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα περιοδικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του άνεργοι το Σεπτέμβρη του 2015 ανήλθαν στους 930.393, από 946.137 τον μήνα Αύγουστο. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι περιορίζονται σε 114.083 άτομα, δηλαδή μόλις στο 12% του συνόλου των εγγεγραμμένων.

Έχει διαβαστεί 499 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1096 επισκέπτες και 0 μέλη.