Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Έθεσε θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην «ιδιωτική επίσκεψη» στη Θράκη

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Έθεσε θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην «ιδιωτική επίσκεψη» στη Θράκη

Mε την Τουρκική κυβέρνηση να θέτει εμφατικά στο «τραπέζι» το σύνολο των απαράδεκτων αξιώσεων της, βήμα το βήμα προχωράει ο ελληνοτουρκικός «διάλογος», υπό τις «ευλογίες» και τις προτροπές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που θέλουν να διασφαλίσουν τη συνοχή του ευρωατλαντικού άξονα, μπροστά στην όξυνση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Το «μπετονάρισμα» της Τουρκίας στο «Δυτικό στρατόπεδο» οδηγεί σε διεργασίες που βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη τα κυριαρχικά δικαιώματα, διαδικασία για την οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ελληνική κυβέρνηση, το αντίθετο, από τη στιγμή που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επιθετικούς σχεδιασμούς των αμερικανοΝΑΤΟικών για χάρη της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης. 

Πριν τις επίσημες επαφές του στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, πραγματοποίησε «ιδιωτική επίσκεψη» στη Θράκη, όπου με το «καλημέρα» έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας, κατά την πάγια τακτική της Άγκυρας. 

Η πολυπληθής τουρκική αποστολή, που περιλαμβάνει πολλούς Τούρκους δημοσιογράφους, προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια πήγε στην Κομοτηνή, στο τουρκικό προξενείο. Εκτός από τον πρόξενο της Τουρκίας, ο Μ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες, ενώ επισκέφθηκε το μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο της Κομοτηνής και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανάρτηση του στον επίσημο λογαριασμό του, σημείωσε πως «θα είμαστε πάντα σταθερά με την τουρκική μειονότητα, στον αγώνα τους για τα δικαιώματά» τους.

Σε άλλη ανάρτηση, έγραψε: «Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων τους».

Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Ελλάδα, ο Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε «πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα» και πρόσθεσε: «Τους υποδεχτήκαμε θετικά, και περιμένουμε την ίδια προσέγγιση από την άλλη πλευρά».

Η επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Ν. Δένδια, θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας αύριο, στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλ. Παπαϊωάννου, απάντησε ότι η Ελλάδα «εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκης»,  ενώ πρόσθεσε πως «οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους». 

 «Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε επίσης, καλώντας την Τουρκία «να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει». 

Έχει διαβαστεί 471 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 398 επισκέπτες και 0 μέλη.