Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους1 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα2 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία3 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει4 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ5 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Αλ. Τσίπρας: Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία

από Η Άλλη Άποψη
Αλ. Τσίπρας: Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία

Παράθυρο για μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις και στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που χρόνο με το χρόνο εμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν ο καλύτερος ντίλερ των επιχειρηματικών ομίλων, δηλώνοντας μάλιστα ότι εμπλέκεται προσωπικά για να προχωρήσουν οι επενδύσεις τους.

Σε ερώτηση για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις ανέφερε πως πέρα από τη μείωση της φορολογίας από το 29% στο 26% που έχει ήδη ψηφιστεί για το 2020 θα υπάρχουν «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις» αν υπάρξει «υπεραπόδοση της οικονομίας» και δημιουργηθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος».

Για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί το ύψος που εισπράττεται κάθε χρόνο και ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ και προανήγγειλλε μείωση του φόρου στην μεγάλη ακίνητη περιουσία λέγοντας ότι «υπάρχουν φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ και πρέπει να μειωθούν» και πως είναι «μεγάλη αδικία» με το φόρο στην μεγάλη ιδιοκτησία να μην μπορεί κάποιος «να πουλήσει το ακίνητο του».

Διαβεβαίωσε επιχειρηματικούς ομίλους και δανειστές πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα την 3η αξιολόγηση άρα και τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει και προανήγγειλλε άμεση σύγκληση υπουργικού συμβουλίου για το θέμα αυτό. Για τις επενδύσεις δήλωσε το 2016 έγινε ρεκόρ εξαετίας με Άμεσες Ξένες Επενδύσεις πρόσθεσε ότι είμαστε φιλικοί προς την επιχειρηματικότητα πως θα υπάρξει περαιτέρω διευκόλυνση της και ανέφερε ότι «εμπλέκομαι προσωπικά ώστε να δώσω το στίγμα της αποφασιστικότητας να προχωρήσουν οι επενδύσεις».

Για το λαό αναφέρθηκε και πάλι σε ψίχουλα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους αν είναι μεγαλύτερο το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα από το συμφωνημένο και ότι σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί μέρισμα στους πιο αδύναμους σε συνεννόηση με τους δανειστές. Ωστόσο από το 2019 έρχονται και νέες μειώσεις στις συντάξεις αλλά και αύξηση της φοροεπιδρομής με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Για τις εξελίξει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της «κεντροαριστεράς» που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον κυρίαρχο ρόλο ανάφερε πως υπάρχει ομοιότητα μεταξύ του ίδιου και του Ανδρέα Παπανδρέου επειδή όπως ισχυρίστηκε προκάλεσαν τρόμο στο σύστημα και τότε και τώρα και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στα προτάγματα «Εθνική ανεξαρτησία - λαϊκή κυριαρχία». Ανέφερε ακόμα ότι ο νέος φορέας της «κεντροαριστεράς» πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει με «τη δεξιά ή την αριστερά», ενώ για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ είπε ότι είναι «έντιμη και ειλικρινής» και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Έχει διαβαστεί 598 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2436 επισκέπτες και 0 μέλη.