Η κυβέρνηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ και τα φερέφωνά τους παρουσιάζουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε «ενεργειακό κόμβο» ως παράγοντα σταθερότητας και γεωπολιτικής αναβάθμισης. Η ίδια όμως η Εθνική Στρατηγική Ανθεκτικότητας, που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη έρχεται να αναδείξει και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Στο κεφάλαιο όπου περιγράφε... Περισσότερα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αρνητικό σε όλες τις βασικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων
από Η Άλλη Άποψη
Αρνητική σε όλες τις βασικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων ήταν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τωνΣυνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ)την Πέμπτη 7 Μάρτη. Στη συνάντηση που έγινε με την υπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Π. Τσακλόγλου, ως συνέχεια της μεγάλης πανελλαδικής συγκέντρωσης που είχε γίνει στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη και της συνάντησης με τον προηγούμενο υπουργό Εργασίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έθεσαν όλο το πλαίσιο αιτημάτων απαιτώντας την ικανοποίησή τους.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των συνταξιούχων: «Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι υπουργοί δεν απάντησαν θετικά σε κανένα από τα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα, από αυτά που έχουν τσακίσει τις συντάξεις και τα δικαιώματά μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα των αντισυνταξιουχικών αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή συνεχίζει. Επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στις ανάγκες των αντιλαϊκών τους πολιτικών».
Γι' αυτό η ΣΕΑ καλεί τα σωματεία και τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης «ως τη μοναδική επιλογή που έχουμε να αποκρούσουμε τις βάρβαρες πολιτικές και να λύσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, που τα έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν».