Τρίτη, 28 Απρ, 2026

  • Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ
  • Μαρτύριο
  • Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης
  • Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ1 Μαρτύριο2 Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας3 ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης4 Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ταλέντα μυθοπλασίας...

Διέπρεψαν πάλι οι «γεωπολιτικοί αναλυτές» της δεκάρας με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν. Και τι δεν είπαν! Για τη «στρατηγική σχέση» και τη «ρήτρα αμυντικής συνδρομής», που θωρακίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι «ρήτρες» αυτές είναι ρήτρες εμπλοκής, που αξιοποιούνται γ... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ: Έφερε πρόταση πώλησης φρεγατών μετά τα «Rafale»

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ: Έφερε πρόταση πώλησης φρεγατών μετά τα «Rafale»

Με το αζημίωτο… είναι οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ελλάδας καθώς μετά την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» στο τραπέζι είναι και οι γαλλικές φρεγάτες αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ! Περίπου 2,5 δισ. ευρώ κοστίζουν τα 18 «Rafale», ενώ το κόστος αγοράς των γαλλικών φρεγατών υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και πρόκειται για εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ για ισχυροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγάς του. 

Νέα πρόταση για την πώλησή τους έφερε στην ελληνική κυβέρνηση η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλόρανς Παρλί που ήταν τη Δευτέρα στην Αθήνα για τις υπογραφές στην προμήθεια των «Rafale». Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» υποστηρίζει πως «η απόκτηση αυτών των φρεγατών από την Ελλάδα θα ήταν ένα πολύ καλό νέο για τις χώρες μας» και προσθέτει ότι «θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε ένα μέρος της παραγωγής στην Ελλάδα».

Και οι ΗΠΑ, όπως και η Γερμανία, ενδιαφέρονται να πουλήσουν φρεγάτες στην Ελλάδα και ο ανταγωνισμός τους είναι μεγάλος και είναι πιθανό να κρίνει και το μέλλον της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επιπλέον, η Φλόρανς Παρλί αναφέρεται και στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα λέγοντας πως «σε λίγες μέρες θα αναπτύξουμε σημαντικά αεροπορικά μέσα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αποστολής “skyros”» και ότι «η Ελλάδα έχει αποστείλει πρόσκληση για τη συμμετοχή μιας φρεγάτας στην αποστολή» του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία αμοιβαίας ασφάλειας» μεταξύ των δυο κρατών δηλώνει πως «συνεχίζουμε βέβαια την εργασία στο θέμα αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις είναι δυνατό».

Για την Τουρκία δηλώνει πως «είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρούμε σχέσεις στενές και σχέσεις εμπιστοσύνης ειδικότερα μεταξύ γειτονικών και συμμαχικών χωρών». Προσθέτει ότι «η ρητορική του καθησυχασμού είναι ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα» και πως «θα είμαστε άτεγκτοι ως προς το θέμα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».

Έχει διαβαστεί 567 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 334 επισκέπτες και 0 μέλη.