Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τα εμβόλια μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας και Ρωσίας

από Η Άλλη Άποψη
Βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τα εμβόλια μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας και Ρωσίας

Σφοδρές αντιπαραθέσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας και Ρωσίας με φόντο τα εμβόλια, που αξιοποιούνται ως εργαλεία για την προώθηση γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τα μαχαίρια έχουν βγει προ καιρού και αναμένεται να εμφανισθούν και στη Σύνοδος των G-20 στην Ιταλία.

Το επιβεβαιώνουν δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας, που μίλησε «διπλωματία των εμβολίων» με στόχο «την επίτευξη βραχυπρόθεσμων γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ανέλαβε την «πρωτοβουλία» να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο. Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν πρέπει να μετατραπεί σε διαγωνισμό για «την επίτευξη βραχυπρόθεσμων γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων», είπε στο περιθώριο της Συνόδου και ισχυρίστηκε πως πρέπει να γίνει σαφές, τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία ότι οι άλλες χώρες «δεν βλέπουν με καλό μάτι τη διπλωματία των εμβολίων τους».

Ο Χάικο Μάας εξέφρασε την «απογοήτευσή του», για την απουσία της Κίνας και της Ρωσία από την Σύνοδο, λέγοντας ότι «όταν συναντιόμαστε (...) μιλάμε ο ένας με τον άλλον, χρειαζόμαστε διάλογο με τη Ρωσία και την Κίνα». 

Τόσο οι G-20, όσο και οι G-7, διαπιστώνουν και στη διπλωματία των εμβολίων, καθυστέρηση στον ανταγωνισμό με την Κίνα, η οποία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες παράδοσης ή έχει παραδώσει 350 εκατ. δόσεις των εμβολίων της σε περισσότερες από 75 χώρες. Για αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατ. δόσεις εμβολίων της «Pfizer» για να δοθούν σε περίπου 100 χώρες «χαμηλού εισοδήματος» (200 εκατ. δόσεις φέτος και 300 εκατ. το 2022).

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η δωρεά αυτή -όπως και τα αμερικανικά αποθέματα των 80 εκατ. δόσεων που είχαν ανακοινωθεί πιο πριν- θα δοθεί «χωρίς ανταλλάγματα» και «προϋποθέσεις», την ώρα που με ολοφάνερα γεωπολιτικά κριτήρια οι πρώτες χώρες που έχουν μπει στη σχετική λίστα είναι η Ουκρανία και η Ταϊβάν... Στο ίδιο μήκος κύματος, αργότερα έγινε γνωστό ότι συνολικά οι χώρες του G7 προσανατολίζονται σε «δωρεές» 1 δισ. δόσεων.

 ΠΗΓΗ: 902.gr

 

 

 

Έχει διαβαστεί 681 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 506 επισκέπτες και 0 μέλη.