Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Προειδοποιεί με κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία

από Η Άλλη Άποψη
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Προειδοποιεί με κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση των επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τις σχέσεις με τη Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι έγιναν απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στις ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, λέγοντας ότι τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. «Προς το παρόν, η Ρωσία απαντά με συγκράτηση στα ουκρανικά χτυπήματα σε υποδομές και τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Βλ. Πούτιν συμπληρώνοντας ότι θα ληφθούν σοβαρότερα μέτρα εάν οι αρχές του Κιέβου δεν κατανοήσουν ότι τέτοιες μέθοδοι είναι απαράδεκτες. «Πρόσφατα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικά ευαίσθητα χτυπήματα, ας υποθέσουμε ότι προειδοποιούν. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτόν τον τρόπο, τότε η απάντηση θα είναι πιο σοβαρή», είπε ο Βλ. Πούτιν.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι το στρατηγικό σχέδιο της εισβολής δεν πρόκειται να αλλάξει. «Το Γενικό Επιτελείο λαμβάνει επιχειρησιακές αποφάσεις, κάτι θεωρείται βασικό, ο κύριος στόχος είναι η απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας του Ντονμπάς. Αυτό το έργο συνεχίζεται παρά αυτές τις αντεπιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό», είπε και πρόσθεσε ότι μόνο το μισθοφορικό τμήμα του Ρωσικού στρατού συμμετέχει στην «ειδική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία. «Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν πολεμάμε με πλήρη στρατό, πολεμάμε μόνο με μέρος του ρωσικού στρατού, μόνο με μονάδες επαγγελματιών», είπε.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει δει την πρόταση του Κίεβου για τις «εγγυήσεις ασφαλείας», λέγοντας ότι οι αρχές του Κιέβου εγκατέλειψαν αμέσως όλες τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών, χαρακτήρισε «φλυαρία» τη θέση των δυτικών χωρών και χαρακτήρισε επίσης άσχημη την απόφαση της ΕΕ να άρει τους περιορισμούς στην προμήθεια ρωσικών λιπασμάτων μόνο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για την Ενέργεια ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν αρκετό φυσικό αέριο, ας άρουν τις κυρώσεις από τον αγωγό Nord Stream 1. Σημείωσε ότι η Ρωσία πάντα εκπλήρωνε και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμβάσεων αερίου.

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti»)


Έχει διαβαστεί 826 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 908 επισκέπτες και 0 μέλη.