Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Η Σλοβακία διακόπτει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο
από Η Άλλη Άποψη
Στον απόηχο της νίκης του στις πρόσφατες εκλογές στις οποίες κυριάρχησε η ενδοαστική αντιπαράθεση γύρω από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, ο νέος πρωθυπουργός της ΣλοβακίαςΡόμπερτ Φίτσοανακοίνωσε τηδιακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, περιορίζοντας τη βοήθεια της Μπρατισλάβας προς το Κίεβο σε «ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια».
«Θεωρούμε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο την επομένη του διορισμού του στην πρωθυπουργία.
Το κόμμαSmerτου Φίτσο νίκησε στις εκλογές του Σεπτέμβρη με την υπόσχεση ότι θα τερματισθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αντιμετωπισθεί η μετανάστευση και η Σλοβακία θα εφαρμόσει «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική.
Ο Ρόμπερτ Φίτσο ηγείται τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στο οποίο συμμετέχουν ακόμη το κόμμα HLAS (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) και το φιλορωσικό SNS (Εθνικό Κόμμα της Σλοβακίας).