του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Εκεί κινητοποιούνται. Εμείς εδώ τι κάνουμε;
από Η Άλλη Άποψη
Η είδηση αναφέρει: «Σε όλο το Μεξικό επεκτείνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο λεγόμενο «γκασολινάσο», δηλαδή την απόφαση της κυβέρνησης του Ενρίκε Πένια Νιέτο να αυξήσει κατά 20% τις τιμές των καυσίμων. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, οπότε μπήκε σε εφαρμογή το μέτρο αυτό και έχουν «αγκαλιαστεί» κυριολεκτικά και στα 31 κρατίδια της ομοσπονδίας, με αποκλεισμούς δρόμων, δημόσιων υπηρεσιών. Στις κινητοποιήσεις με τα δικά τους δυναμικά μπλοκ συμμετέχουν τα μέλη, στελέχη και οι φίλοι του ΚΚ Μεξικού, που καλεί το λαό με αφορμή και αυτό το νέο αντιλαϊκό μέτρο να δυναμώσει τον αντικαπιταλιστικό αγώνα και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και του κλέβουν τα μονοπώλια.
Η τιμή της βενζίνης από την 1η του χρόνου αυξάνεται κατά 20,1% και αυτή του ντίζελ κατά 16,5%, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τις 18 Φλεβάρη και μετά το πλαφόν των τιμών πώλησης θα αναπροσαρμόζεται καθημερινά…»
Το ερώτημα απλό. Εμείς εδώ στη χώρα μας μετά την φοροκαταιγίδα που συνεχίζεται με νέα ένταση την καινούρια χρονιά γιατί δεν αντιδρούμε; Τι αλήθεια περιμένουμε;