Τρίτη, 23 Απρ, 2024

  • Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή
  • Διώχνουν τους άστεγους από το Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Με «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» στρώνεται ο δρόμος για επώδυνες διευθετήσεις
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ: Συνεχίζεται παρά την καταστολή η διαμαρτυρία των φοιτητών ενάντια στο έγκλημα στη Γάζα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Τάξης Βιολοντσέλου Δαμιανού Καϊλόγλου
Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή1 Διώχνουν τους άστεγους από το Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών2 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Με «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» στρώνεται ο δρόμος για επώδυνες διευθετήσεις3 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ: Συνεχίζεται παρά την καταστολή η διαμαρτυρία των φοιτητών ενάντια στο έγκλημα στη Γάζα4 Παράσταση διαμαρτυρίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις5 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Τάξης Βιολοντσέλου Δαμιανού Καϊλόγλου 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπουρλότο

Μπουρλότο

Η έγκριση ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν από το αμερικανικό Κογκρέσο δείχνει ποιος είναι ο μπουρλοτιέρης του πλανήτη, που οδηγεί την κούρσα των ανταγωνισμών και σπρώχνει σε γενικευμένη ανάφλεξη. Μπροστά στην απειλή να χάσουν την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, οι ΗΠΑ στηρίζουν ... Περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ: Εκτινάχθηκε το 2021 ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα της πείνας

από Η Άλλη Άποψη
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ: Εκτινάχθηκε το 2021 ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα της πείνας

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε το 2021 ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη που βρισκόταν στο φάσμα της πείνας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, που παράγει στρατιές πεινασμένων την ίδια ώρα που η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος κάνουν εφικτή της εξάλειψη αυτού του φαινομένου δια παντός.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το τραγικό αυτό ρεκόρ αναμένεται να «σπάσει» το 2022, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, σχεδόν 193 εκατομμύρια άνθρωποι σε 53 χώρες βίωσαν «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια» το 2021 λόγω του «τοξικού τριπλού συνδυασμού» των συγκρούσεων, των ακραίων καιρικών συνθηκών και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Οι συγκρούσεις και η ανασφάλεια ήταν ο κύριος παράγοντας της οξείας πείνας επηρεάζοντας 24 χώρες και 139 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα οικονομικά «σοκ», που επιδεινώθηκαν από τις επιπτώσεις του COVID-19, έπληξαν 30,2 εκατομμύρια ανθρώπους σε 21 χώρες. Σε οκτώ αφρικανικές χώρες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν ο κύριος παράγοντας οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας για 23,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων χωρίς επαρκή τροφή κάθε μέρα αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια πέρυσι, επιβεβαιώνοντας μια «ανησυχητική τάση» ετήσιων αυξήσεων για αρκετά χρόνια.

Τα στοιχεία εμφανίζονται στην Παγκόσμια Έκθεση για την Επισιτιστική Κρίση, η οποία συντάσσεται από κοινού από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι χώρες που βιώνουν παρατεταμένες συγκρούσεις, όπως το Αφγανιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), η Αιθιοπία, η Νιγηρία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη, είχαν τους περισσότερους επισιτιστικά ανασφαλείς πληθυσμούς, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν το 2022, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και αλλού, οι ανατιμήσεις βασικών προϊόντων, τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις του κορονοϊού δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα...


Έχει διαβαστεί 560 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 974 επισκέπτες και 1 μέλος.