Παρασκευή, 06 Νοε, 2026

  • 120 Δόσεις: Δεν μειώνουν τα χρέη, παρατείνουν τα αδιέξοδα
  • Νόμος για τους πλειστηριασμούς: Χαλκεύει και νέα δεσμά για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» σε σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους και της στέγης - εμπόρευμα που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα, διεμήνυσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ
  • ΕΟ ΚΚΕ: «Οδηγίες επιβίωσης» από την Κομισιόν. Ανακοίνωση για τους κινδύνους που αποδίδει στο καπιταλιστικό σύστημα
  • Η Χαριστική βολή για τους συνταξιούχους
  • Φληναφήματα
  • Συνεχίζονται οι διεργασίες για την επόμενη φάση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή
120 Δόσεις: Δεν μειώνουν τα χρέη, παρατείνουν τα αδιέξοδα1 Νόμος για τους πλειστηριασμούς: Χαλκεύει και νέα δεσμά για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά2 ΕΟ ΚΚΕ: «Οδηγίες επιβίωσης» από την Κομισιόν. Ανακοίνωση για τους κινδύνους που αποδίδει στο καπιταλιστικό σύστημα3 Η Χαριστική βολή για τους συνταξιούχους4 Φληναφήματα5 Συνεχίζονται οι διεργασίες για την επόμενη φάση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όλα τα σφυριά για τις 25 Νοέμβρη

Και τώρα, όλα τα σφυριά χτυπάνε για την απεργία στις 25 Νοέμβρη. Τρεις βδομάδες μέχρι τη μεγάλη αυτή μάχη, που πρέπει να σημαδευτούν από την ένταση των αγωνιστικών διεργασιών μέσα στους χώρους δουλειάς, με σύνθημα «Καμιά θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους». Περισσότερα

ΕΟ ΚΚΕ: «Οδηγίες επιβίωσης» από την Κομισιόν. Ανακοίνωση για τους κινδύνους που αποδίδει στο καπιταλιστικό σύστημα

από Η Άλλη Άποψη
ΕΟ ΚΚΕ: «Οδηγίες επιβίωσης» από την Κομισιόν. Ανακοίνωση για τους κινδύνους που αποδίδει στο καπιταλιστικό σύστημα
«Με νέες "οδηγίες επιβίωσης" 72 ωρών επανέρχεται η Κομισιόν ως συνέχεια και εξειδίκευση της περσινής "ένωσης ετοιμότητας" (βλ. έκθεση Νιινίστο) που προετοίμαζε τους λαούς για γενικευμένη πολεμική σύγκρουση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει, «η πολεμοκάπηλη ΕΕ παρουσιάζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λαοί ως φυσικό φαινόμενο, προαναγγέλλει την "καταστροφή" από την πολεμική εμπλοκή που με κάθε τρόπο προωθεί, βαφτίζοντας, μάλιστα, αυτό το κάλεσμα αποδοχής και υποταγής στους πολεμικούς σχεδιασμούς της, ως "κουλτούρα αυτοπροστασίας".

Επιδιώκει να στοιχίσει τους λαούς, ιδιαίτερα τη νεολαία, στη γραμμή της "κουλτούρας φερέτρων" και με όχημα τις τοπικές διοικήσεις να τους προετοιμάσει "ψυχολογικά και πρακτικά" για να αντιμετωπίσουν μία "μεγάλη κρίση", με μόνα θύματα τους ίδιους.

Μάλιστα, προκλητικά προτείνει "ευρωπαϊκές μέρες ετοιμότητας" και καλεί ακόμη και τα ΑμεΑ... να μη "μείνουν πίσω" στην πολεμική προετοιμασία, δηλαδή αντί για αξιοπρεπές εισόδημα, φάρμακα, βοηθήματα, θεραπείες και αποκατάσταση που η ίδια και οι κυβερνήσεις απάνθρωπα τους στερούν, τους σέρνουν και στον όλεθρο.

Παράλληλα, η Κομισιόν, βάζοντας την πολιτική προστασία στο ίδιο τσουβάλι με την πολεμική της προετοιμασία, επί της ουσίας την στρατιωτικοποιεί. Ταυτόχρονα, ομολογεί και την επιλεκτική ανικανότητα των αστικών κρατών να προστατέψουν τους λαούς από οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αυτόν από φυσικές καταστροφές, προωθώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική ασφάλιση και την απόσυρση του κράτους από κάθε αποζημίωση πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Αλήθεια όμως, ποιο κιτ επιβίωσης και ποια "κουλτούρα αυτοπροστασίας" μπορεί να σώσει τους λαούς από την πολεμική εμπλοκή, την ενεργειακή φτώχεια και το αβάσταχτο κόστος διαβίωσης, τα 13ωρα εξοντωτικής εργασίας, τα εγκλήματα στους σιδηροδρόμους - καρμανιόλα της ΕΕ ή το ξεσπίτωμα εργατικών - λαϊκών οικογενειών ακόμα και υπέργηρων αναπήρων; Ολα αυτά, μεταξύ άλλων, είναι που βασανίζουν και βγάζουν εκατομμύρια εργαζόμενου λαού στους δρόμους του αγώνα.

Πάνω από όλα, οι "οδηγίες επιβίωσης" της ΕΕ αποτελούν κυνική ομολογία ότι το σύστημα της βαρβαρότητας, ο καπιταλισμός, αποτελεί κίνδυνο - θάνατο για τις ζωές των λαών, γιατί οδηγό έχει το αδηφάγο κυνήγι του κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι λαοί δεν πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στον κόσμο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων που κλιμακώνονται ανάμεσα σε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Κίνα, Ρωσία, ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη. Η μόνη προστασία και διέξοδος για τα δικά τους συμφέροντα είναι να χαράξουν τη δική τους αυτοτελή πορεία, σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα του κέρδους και της πολεμικής εμπλοκής, παλεύοντας για την κοινωνία που θα έχει τις λαϊκές ανάγκες στο επίκεντρο, τον σοσιαλισμό».


Έχει διαβαστεί 44 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Φληναφήματα
Επόμενο άρθρο
Φληναφήματα

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 521 επισκέπτες και 0 μέλη.