Τετάρτη, 13 Μαΐ, 2026

  • Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε!
  • 27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία
  • Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών
  • Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια
  • Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
  • Κατέρρευσαν
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε!1 27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία2 Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών3 Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια4 Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»5 Κατέρρευσαν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενας δρόμος

Ενας δρόμος

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει η κυβέρνηση για το πλωτό drone που «λούφαξε» στη Λευκάδα, φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το μη επανδρωμένο όπλο, είτε περίμενε τον στόχο του είτε προσπαθούσε να ανακτήσει επικοινωνία με τη βάση του μετά από αποτυχημένη επίθεση, όχι πολύ μακριά από το σημε... Περισσότερα

Ισραήλ: Η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει

από Η Άλλη Άποψη
Ισραήλ: Η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Το Ισραήλ απέκρουσε το πρώτο μείζον κύμα ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, όμως η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει, ανέφερε σήμερα σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

Μετά από την Ιορδανία και το Ιράκ άνοιξε τον εναέριο χώρο του.

ΗΠΑ: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε 

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν —καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη— εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων του Ιράν προς το Ισραήλ, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστούν επιδείνωση της επιβαρυμένης κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια». Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Η Κίνα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών σε δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

«Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Η Ιαπωνία καταδικάζει την επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την ως μία κλιμάκωση των γεγονότων και αναφέροντας ότι ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση, όπως τονίζεται σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο των Εξωτερικών στο Τόκιο.

«Καταδικάζω έντονα την κατάφωρη και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, καλώντας «το Ιράν και τους αντιπροσώπους του να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «όλοι οι παράγοντες πρέπει τώρα να απέχουν από περαιτέρω κλιμάκωση και να εργαστούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή».


Έχει διαβαστεί 684 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 672 επισκέπτες και 1 μέλος.