Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στον απόηχο της εύθραυστης εκεχειρίας με το Ιράν, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει χωρίς σταματημό τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

Ισραηλινά πυρά και αεροπορικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 56 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές υγείας.

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή επιδρομή εναντίον μιας ομάδας αμάχων κοντά στον κόμβο Αλ-Μπαράκα στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπαλάχ της κεντρικής Γάζας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

Η Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως στα θύματα συγκαταλέγονται έξι άνθρωποι που αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια και σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σήμερα.

Συνολικά, τουλάχιστον 549 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν βοήθεια από τότε που το διαβόητο Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τη Γάζα (GHF) που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ άρχισε να λειτουργεί πριν από τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.

Οι επιθέσεις στις «παγίδες θανάτου», ανέφερε η αρχή της Γάζας σε ανακοίνωσή της, έχουν επίσης προκαλέσει 4.066 τραυματισμούς και έχουν οδηγήσει σε 39 αγνοούμενους, μεταξύ των λιμοκτονούντων Παλαιστινίων αμάχων.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτά τα λεγόμενα "κέντρα" συνιστά ένα ολοκληρωμένο έγκλημα πολέμου για το οποίο η ισραηλινή κατοχή φέρει την πρωταρχική και άμεση ευθύνη. Καταδικάζουμε έντονα αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, όπου οι λιμοκτονούντες άμαχοι παρασύρονται και στη συνέχεια πυροβολούνται συστηματικά και σκόπιμα σε καθημερινή βάση σύμφωνα με προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα».

«Η κατοχή χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όπλο μαζικής εξόντωσης, μετατρέποντας αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι "βοήθεια" σε εργαλείο εξόντωσης και κυριαρχίας», πρόσθεσε το Γραφείο Τύπου.

Παζάρια για «εκεχειρία» και ανταλλαγή κρατουμένων

Μετά την ανακοίνωση εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ Ιράν - Ισραήλ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ ισχυρίστηκε χτες πως έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» για τον «τερματισμό» του πολέμου στη Γάζα. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιθέσεις κατά του Ιράν «θα βοηθήσουν την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα». Ο Τραμπ συνέδεσε την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, με τις αμερικανικές επιθέσεις που «αφάνισαν», κατά την γνώμη του, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν σταμάτησαν ποτέ και αντίθετα έχουν ενταθεί οι επαφές με τους μεσολαβητές, με στόχο μια κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, στο φόντο του πολέμου στη Γάζα, η ισραηλινή κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε αφορμή για να αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης και αστυνόμευσης του πληθυσμού. Χτες νομοθετική επιτροπή της Κνέσετ ενέκρινε την εξάμηνη παράταση της ισχύος νομοσχεδίου που επιτρέπει το χακάρισμα καμερών εσωτερικού κυκλώματος πολιτών από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet.

Δυτική Οχθη: Δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά

Χτες το παλαιστινιακό δίκτυο Al Quds News Network μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή με drone στην κωμόπολη αλ Γιαμούν που βρίσκεται κοντά στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, κατά την οποία σκότωσε έναν 15χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισε αρκετούς άλλους.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι το θύμα ήταν ο Ραγιάν Τάμερ Χουσίγια που δέχτηκε μια σφαίρα στον λαιμό, όταν τον πυροβόλησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες.

Αργότερα χτες βράδυ, ορδές Εβραίων εποίκων επιτέθηκαν εν ψυχρώ σε Παλαιστίνιους του χωριού Kafr Malik (βορειοδυτικά της Ραμάλας) και τραυμάτισαν τουλάχιστον 10, εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.


Έχει διαβαστεί 541 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 674 επισκέπτες και 0 μέλη.