Τετάρτη, 23 Σεπ, 2026

  • Αναστολή λειτουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας
  • Ενεργειακό κόστος και βιομηχανία: «Καίνε» τους λαούς για «να βγάλουν τον χειμώνα» οι βιομήχανοι...
  • Κυβέρνηση: Η νέα «Μεγάλη Ιδέα» της πολεμικής εμπλοκής για τη μοιρασιά της λείας
  • ΕΕΔΥΕ: Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολεμική εμπλοκή
  • Ο Ντίας Κανέλ καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν το ψέμα στον ΟΗΕ ότι η Κούβα αποτελεί απειλή
  • ΚΕΠΑ: Στο φουαγιέ της Στέγης, λόγω καιρού, οι προβολές 4 ακόμα ταινιών του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Αναστολή λειτουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας1 Ενεργειακό κόστος και βιομηχανία: «Καίνε» τους λαούς για «να βγάλουν τον χειμώνα» οι βιομήχανοι...2 Κυβέρνηση: Η νέα «Μεγάλη Ιδέα» της πολεμικής εμπλοκής για τη μοιρασιά της λείας3 ΕΕΔΥΕ: Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολεμική εμπλοκή4 Ο Ντίας Κανέλ καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν το ψέμα στον ΟΗΕ ότι η Κούβα αποτελεί απειλή5 ΚΕΠΑ: Στο φουαγιέ της Στέγης, λόγω καιρού, οι προβολές 4 ακόμα ταινιών του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όσο και το 2009!

Όσο και το 2009!

Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μισθούς είναι αμείλικτα: Το 2026, οι ονομαστικοί μισθοί είναι ακριβώς ίδιοι με του 2009! Συγκεκριμένα, τον Μάρτη του 2009 οι μισθωτοί έπαιρναν 1.233,62 ευρώ μεικτά και 1.233,96 ευρώ τον Μάρτη του 2026...Με την ακρίβεια να τσακίζει κόκαλα, οι μισθωτοί καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τον ίδιο μισθό που ... Περισσότερα

Κυβέρνηση: Η νέα «Μεγάλη Ιδέα» της πολεμικής εμπλοκής για τη μοιρασιά της λείας

από Η Άλλη Άποψη
Κυβέρνηση: Η νέα «Μεγάλη Ιδέα» της πολεμικής εμπλοκής για τη μοιρασιά της λείας

Με τη «Μεγάλη Ιδέα» της αναβάθμισης της αστικής τάξης μέσω της πολεμικής εμπλοκής πορεύεται η κυβέρνηση, ενώ στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι κόντρες και τα παζάρια με την αστική τάξη της Τουρκίας.

Ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, βρέθηκε σήμερα στο Κάιρο για άλλη μια τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο και Κυπριακή Δημοκρατία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν «η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, οι κοινές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα, η συνεργασία στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της αμυντικής καινοτομίας, καθώς και οι προκλήσεις στο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή». Υπέγραψαν και Κοινή Δήλωση όπου προβλέπεται «ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε απειλές κατά των τριών χωρών.

Ο Ν. Δένδιας υποστήριζε κατόπιν ότι έδωσαν «νέα ώθηση στην εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής μας συνεργασίας», τονίζοντας ότι «η Αίγυπτος είναι ένας στρατηγικός και απαραίτητος σύμμαχος για την Ελλάδα και για την Κύπρο». Εσπευσε δε να σημειώσει ότι «εμείς οι Ελληνες τις καλές μας σχέσεις με την Αίγυπτο δεν τις συναρτάμε από τις σχέσεις με οποιοδήποτε άλλο κράτος, ούτε θεωρούμε τις σχέσεις μας με την Αίγυπτο στρεφόμενες κατά οιουδήποτε άλλου κράτους», παραπέμποντας ξανά στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, όπως και στη Συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για καθορισμό ΑΟΖ περίπου ως υπόδειγμα διευθέτησης. Μια συμφωνία που - θυμίζουμε - αναγνώρισε μειωμένη επήρεια στα βορειοανατολικά του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, της Κρήτης, και άφησε χωρίς καθορισμό όλη τη ζώνη από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελόριζο, «γκριζάροντάς» την.

Εξάλλου, καθώς Αίγυπτος και Τουρκία έχουν αναθερμάνει θεαματικά τις σχέσεις τους τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός Άμυνας στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι έσπευσε να του παρουσιάσει «την ελληνική οπτική για την Ανατολική Μεσόγειο, την ευρύτερη περιοχή μας» και «επιβεβαίωσε τη βούληση της χώρας μας για συντονισμό των δύο κρατών στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο υπουργός της «κουλτούρας των φερέτρων», σε άρθρο του στο Capital.gr έλεγε ότι «σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται με πρωτοφανή ταχύτητα, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ενόψει μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών». Στο ίδιο μοτίβο επέμεινε ότι «η αδράνεια δεν μπορεί να είναι επιλογή».

Προκαλώντας μια επιπλέον ανατριχίλα, ισχυρίστηκε ότι «κάθε εποχή δημιουργεί τις δικές της "Μεγάλες Ιδέες". Η δική μας πρόκληση είναι να διαμορφώσουμε τη Μεγάλη Ιδέα για την Ελλάδα των παιδιών μας. Να αποσαφηνίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε μετά το 2030 και ποια στρατηγική θα μας οδηγήσει εκεί». Περιττό να θυμίσουμε πού οδήγησε τον λαό το 1922 η Μεγάλη Ιδέα των αστών.

Δείγμα της κινητικότητας σε όλα τα επίπεδα ήταν και η συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, του Συμβουλίου Αμυνας (με τους αρχηγών των επιτελείων και τους στενότερους επιτελικούς τους) υπό τον Ν. Δένδια στον «Κίμωνα», ενώ το πλοίο ήταν εν πλω στο Αιγαίο.


Έχει διαβαστεί 21 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 321 επισκέπτες και 0 μέλη.