Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ
  • Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα
  • Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος
  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ1 Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα2 Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η έκθεση κόλαφος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απογυμνώνει τη σαπίλα του συστήματος3 KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!4 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα5 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προστασία...

Προστασία...

Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα

Ο Τραμπ εξετάζει «πολύ σοβαρά» την πώληση F35 στην Τουρκία

από Η Άλλη Άποψη
Ο Τραμπ εξετάζει «πολύ σοβαρά» την πώληση F35 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι εξετάζει «πολύ σοβαρά» την πώληση των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35 στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο κτήμα του στη Φλόριντα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά», απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος και φιλικός προς τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό φίλο». Η Τουρκία είχε αποβληθεί από το πρόγραμμα των F-35 το 2019, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Ουάσινγκτον. Η κίνηση αυτή είχε ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων CAATSA και τον πλήρη αποκλεισμό της από την παραγωγή και την παράδοση των αεροσκαφών.

Η δήλωση Τραμπ προκάλεσε άμεση ανησυχία στο Ισραήλ, το οποίο εδώ και χρόνια αντιτίθεται σθεναρά στην προμήθεια τέτοιου υψηλής τεχνολογίας οπλικού συστήματος από την Άγκυρα, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να διαταράξει τη στρατιωτική υπεροχή του στην περιοχή. Ωστόσο ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ποτέ εναντίον του Ισραήλ. Δεν πρόκειται να έχουμε πρόβλημα».

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα και ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Τομ Μπαράκ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «συνεχιζόμενες συζητήσεις» για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα, εκφράζοντας την ελπίδα για θετική εξέλιξη τους επόμενους μήνες, χάρη στην «θετική σχέση» Τραμπ-Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα βρίσκεται «κοντά» στην επίλυση του ζητήματος των κυρώσεων CAATSA.

Σε μια περίοδο που έχει ενισχυθεί ο «γεωπολιτικός ρόλος» της Τουρκίας σε μια σειρά ανοιχτά ιμπεριαλιστικά μέτωπα, η εξέλιξη αυτή, εφόσον υλοποιηθεί, θα αποτελέσει σημαντική στρατιωτική και διπλωματική αλλαγή στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας την τελευταία δεκαετία, ρίχνοντας στον ...κουβά τους πανηγυρισμούς των ελληνικών κομμάτων του ΝΑΤΟικού τόξου για την προμήθεια των συγκεκριμένων μαχητικών από την Ελλάδα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα εξυπηρετήσουν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και θα φορτώσουν νέα χρέη στις πλάτες του λαού.


Έχει διαβαστεί 287 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2491 επισκέπτες και 0 μέλη.