Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
Ο Τζ. Τριντό ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από ηγέτης των Φιλελευθέρων και πρωθυπουργός μόλις εκλεγεί νέος αρχηγός κόμματος
από Η Άλλη Άποψη
Την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 6 Γενάρη,ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντόκατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Οτάβα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα παραιτηθεί και από πρωθυπουργός μόλις εκλεγεί νέος αρχηγός κόμματος.
Ο Τζ. Τριντό είπε, πιο συγκεκριμένα, πως «προτίθεται να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματος, πρωθυπουργός, αφότου το κόμμα εκλέξει τον νέο του αρχηγό», προσθέτοντας: «Αν πρέπει να δώσω εσωκομματικές μάχες, δεν μπορώ να είμαι η καλύτερη επιλογή για τις επόμενες εκλογές».
Ο Τζ. Τριντό δήλωσε, επίσης, ότι ανέδειξε την ανάγκη για μία νέα περίοδο συνόδου του Κοινοβουλίου στη Γενική Κυβερνήτη, η οποία, όπως είπε, «ικανοποίησε αυτό το αίτημα» και ως εκ τούτου η λειτουργία του Κοινοβουλίου «θα ανασταλεί μέχρι τις 24 Μάρτη».
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα είχε προκληθεί κυβερνητική κρίση στον Καναδά μετά και τις απειλές του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 25% σε καναδικά προϊόντα, ενώ η χαμηλή δημοτικότητα του Τριντό και οι εκλογικές αποτυχίες του κόμματός του είχαν εντείνει τόσο τις εσωκομματικές όσο και τις αντιπολιτευτικές φωνές που του ζητούσαν να παραιτηθεί.