του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Ουκρανία: Για 1.892 θανάτους αμάχων από την αρχή του πολέμου κάνει λόγο ο ΟΗΕ
από Η Άλλη Άποψη
Τουλάχιστον1.892 άμαχοιέχουν σκοτωθεί και2.558 έχουν τραυματιστείαπό την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων περιλαμβάνει 478 άνδρες, 308 γυναίκες, 30 κορίτσια και 52 αγόρια, καθώς και 71 παιδιά και 953 ενήλικες των οποίων το φύλο είναι ακόμη άγνωστο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).
«Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν προκλήθηκαν από τη χρήση εκρηκτικών όπλων με ευρεία περιοχή πρόσκρουσης, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, καθώς και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αέρα», ανέφερε. Οι πραγματικοί αριθμοί θυμάτων θα μπορούσαν να είναι σημαντικά υψηλότεροι λόγω καθυστέρησης στις αναφορές από ορισμένες τοποθεσίες, πρόσθεσε η OHCHR.