Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Στο Κατάρ σήμερα οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Σχεδόν 40 χιλιάδες οι νεκροί από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

από Η Άλλη Άποψη
Στο Κατάρ σήμερα οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Σχεδόν 40 χιλιάδες οι νεκροί από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Στο Κατάρ αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα νέος γύρος συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προτάσσοντας ως λύση το σχέδιο των ΗΠΑ, την ώρα που συνεχίζεται ασταμάτητα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.



Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας, στην Μπέιτ Λάχια (βόρεια), στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), στη Χαν Γιούνις και στη Ράφα (νότια). Στη Νουσέιρατ (κεντρικά), Παλαιστίνιοι είπαν πως άκουσαν «φοβερή έκρηξη» μέσα στη νύχτα. Ο Τζιχάντ ας Σαρίφ είπε πως η οικογένειά του βρήκε λείψανα παιδιών στη μέση του δρόμου. Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 39.965 και των τραυματιών σε 92.294.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δήλωσε χθες ότι δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε πως η χώρα του παραμένει σε κατάσταση «αυξημένου συναγερμού».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι, τόνισαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες, πως «κανένας παράγοντας στην περιοχή δεν πρέπει να προβεί σε ενέργειες που θα υπονόμευαν τις καταβαλλόμενες προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία», σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Βεντάντ Πατέλ. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα την Τετάρτη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για μια διαρκή εκεχειρία και ειρήνη, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις».

Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης και θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει το Ισραήλ και να αυξήσει την πίεση της διεθνούς κοινότητας κατά του Ισραήλ».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής σήμερα στις 15:00, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό. 


Έχει διαβαστεί 1141 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 954 επισκέπτες και 0 μέλη.