Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Συνεχίζει το σφυροκόπημα του Παλαιστινιακού λαού και του Λιβάνου, το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζει το σφυροκόπημα του Παλαιστινιακού λαού και του Λιβάνου, το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του. 

Τουλάχιστον 43.799 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 103.601 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σφυροκόπημα και του Λιβάνου

Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο σήμερα το πρωί νότιο προάστιο της Βηρυτού, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV.

Τρία πλήγματα σημειώθηκαν στην περιοχή, με καπνό να υψώνεται κάθε φορά πάνω από τα κτίρια.

Από την Τρίτη ο στρατός του Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον νότιων προαστίων της Βηρυτού.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν τρεις επιδρομές «του εχθρού», εκ των οποίων μία κοντά στη Χαρέτ Χρέικ. «Το πρώτο πλήγμα εναντίον της Χαρέτ Χρέικ κατέστρεψε κτίρια και προκάλεσε σοβαρές ζημιές», διευκρίνισε.

Το νότιο αυτό προάστιο της Βηρυτού, που θεωρείται ένα από τα προπύργια της Χεζμπολάχ, είναι εδώ και εβδομάδες στόχος του ισραηλινού στρατού. Οι περισσότεροι κάτοικοι το έχουν εγκαταλείψει, όμως την ημέρα κάποιοι επιστρέφουν για να επιθεωρήσουν τα σπίτια ή τα καταστήματά τους.

Εξάλλου τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο και σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν ισραηλινά πλήγματα εναντίον περιοχών του νότιου Λιβάνου, κυρίως στην επαρχία Μπιντ Τζμπέιλ, σύμφωνα με το ANI.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανέλαβε στη διάρκεια της νύκτας την ευθύνη για δύο επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του στρατοπέδου του Ραμίμ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο ταξιαρχίας του πεζικού του ισραηλινού στρατού, κοντά στη μεθόριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη χώρα την Πέμπτη, αυξάνοντας σε τουλάχιστον 3.445 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον περασμένο Οκτώβριο και σε 14.599 των τραυματιών.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UNOCHA) στον Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις πυκνοκατοικημένες περιοχές σε όλο τον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP


Έχει διαβαστεί 1071 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 574 επισκέπτες και 1 μέλος.