Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα
Συνεχίζουν στον δρόμο της κλιμάκωσης παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας
από Η Άλλη Άποψη
Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως τοΣυμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίαςσε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων για να συζητήσουν την κατάσταση ασφάλειας μετά την εκτόξευση από τη Ρωσία πειραματικού βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς (IRBM) την περασμένη εβδομάδα. Ανώτεροι Ουκρανοί στρατιωτικοί ενημέρωσαν το Συμβούλιο μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει η νατοϊκή ανακοίνωση, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ «επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία». Η επίθεση, η οποία στόχευε το Ντνίπρο, θεωρείται ως«άλλη μια προσπάθεια της Ρωσίας να τρομοκρατήσει τον άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία και να εκφοβίσει όσους υποστηρίζουν τη χώρα, καθώς αμύνεται ενάντια στην παράνομη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας». Όπως είπε νωρίτερα η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ,Φάρα Ντακλάλα,«η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας δεν θα αλλάξει ούτε την πορεία της σύγκρουσης ούτε θα αποτρέψει τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ από το να υποστηρίξουν την Ουκρανία», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παραπέρα κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Της συνάντησης προήδρευσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μπόρις Ρούγκε.
Η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης τωνΥπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟπου θα πραγματοποιηθεί στις3-4 Δεκεμβρίου.