Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Το «άλμα» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Το «άλμα» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας

Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε , από την Ασπασία Τασιοπούλου το περασμένο Σάββατο στην αναμορφωμένη πλέον, Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και σίγουρα αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Βιβλιοθήκη πλέον «αλλάζει επίπεδο». (Φυσικά σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι γενικότερα οι βιβλιοθήκες θα πρέπει να βοηθούν πρώτιστα τους ανθρώπους να διαβάζουν και να αποκαλύπτουν μέσω αυτού τον κόσμο της γνώσης και της σκέψης, κάτι για το οποίο απαραίτητη είναι η αναζήτηση). Προχωρά πλέον ακόμη περισσότερο σε καινοτόμες δράσεις με αιχμή την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών κάτι που την κάνει «ελκυστική» και στη νέα γενιά. Φυσικά η ψυχή της παραμένουν οι εργαζόμενοι σ’αυτή που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους!

Ας σταθούμε σε ορισμένες καινοτομίες της. Στον ημιόροφο της βιβλιοθήκης μπορεί να συναντήσει κανείς το τμήμα των εφημερίδων και περιοδικών, όπως επίσης και τη συλλογή της τοπικής ιστορίας. Εκεί επίσης υπάρχουν επίσης τρεις υπολογιστές από τους οποίους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση σε 2.200 εφημερίδες και περιοδικά από 96 χώρες και σε 56 γλώσσες μέσω του pressdisplay.com.

Στις νέες εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου, οι επισκέπτες θα βρουν ένα εργαστήριο δημιουργίας με 3D εκτυπωτή, όπου θα πραγματοποιούνται και τα εργαστήρια ρομποτικής αλλά και περισσότερες δράσεις καινοτομίας και τεχνολογίας. Επιπλέον, το Media Lab είναι ένας άρτια εξοπλισμένος χώρος για την επεξεργασία βίντεο, εικόνας ακόμα και ήχου. Υπάρχει μεγάλη συλλογή βιβλίων, περιοδικών και DVD για δανεισμό. Ο χώρος έμπνευσης μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, επικοινωνία μέσω skype, χαλάρωση ενώ υπάρχει και ο ανανεωμένος χώρος του αναγνωστηρίου. Και φυσικά η δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους υπολογιστές μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Βέροιας.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι στα επιτεύγματα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης είναι και η ύπαρξη του ψηφιακού αποθετηρίου” Μέδουσα” με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιείται η πρόσβαση σε θέματα που αφορούν την Ημαθία ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος EDlocal, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας λειτουργεί και ως συσσωρευτής μεταδεδομένων από επιλεγμένα αποθετήρια και διαθέτει ψηφιακό υλικό στην ευρωπαϊκή πύλη πολιτισμού Europeana.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

Έχει διαβαστεί 466 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1956 επισκέπτες και 0 μέλη.