«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο
από Η Άλλη Άποψη
Τριάντα ξύλινες σαρκοφάγους, που βρέθηκαν όλες μαζί σε μια κρύπτη στη νεκρόπολη Ασασίφ, κοντά στην πόλη Λούξορ της Αιγύπτου, αφού έμειναν θαμμένες στην άμμο επί 3.000 χρόνια, παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει στην Αίγυπτο εδώ και έναν αιώνα. Οι σαρκοφάγοι, βαμμένες σε έντονα χρώματα - κίτρινο, κόκκινο, πράσινο - φέρουν πολλά ιερογλυφικά σχέδια, απεικονίσεις θεοτήτων, πουλιών, ερπετών και λουλουδιών και είναι σε άριστη κατάσταση. Ανήκουν σε 23 άνδρες, 5 γυναίκες και 2 παιδιά από την 22η Δυναστεία (945 - 715 π.Χ.) και τις είχε κρύψει ένας ιερέας προκειμένου να μη συληθούν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι σαρκοφάγοι θα συντηρηθούν και κατόπιν θα μεταφερθούν στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο που πρόκειται να λειτουργήσει τον επόμενο χρόνο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.