Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης
  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία
  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα1  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα2 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης3 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία4 Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια5 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΣΓΜΕ και ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Να καταργηθούν όλοι οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μετακίνηση των μαθητών

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΣΓΜΕ και ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Να καταργηθούν όλοι οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μετακίνηση των μαθητών

Ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο καταργούνται οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μετακίνηση των μαθητών των καλλιτεχνικών και διαπολιτισμικών σχολείων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα του συνόλου των σχολείων τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει επιμέρους και όχι μόνιμες λύσεις και προσθέτουν ότι διατηρείται ο απαράδεκτος περιορισμός για τα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια (3.000 και 5.000 μέτρα αντίστοιχα).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για την "Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων… Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ" (άρθρο 101 με το οποίο καταργούνται οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μετακίνηση των μαθητών των καλλιτεχνικών και διαπολιτισμικών σχολείων) δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα του συνόλου των σχολείων. Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε κάτω από την πίεση των αγώνων γονιών, μαθητών και καθηγητών να δώσει επιμέρους και όχι συνολικές, μόνιμες και δίκαιες λύσεις. Διατηρεί τον απαράδεκτο περιορισμό για τα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια (3.000 και 5.000 μέτρα αντίστοιχα) αλλά και τον αντιδραστικό όρο να "επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση… η υπέρβαση των χιλιομετρικών αποστάσεων που τίθεται στην εν λόγω κοινή Υπουργική Απόφαση, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό κόστος της μεταφοράς μαθητών της οικείας περιφερειακής ενότητας, δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο της περσινής σχολικής χρονιάς". Υπάρχουν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία τα οποία θα έχουν επιπλέον τμήματα κατά το επόμενο σχολικό έτος και κατά συνέπεια αυξημένες ανάγκες σε μεταφορές. Η προϋπόθεση του νόμου ακυρώνει τη δυνατότητα της κατ΄ εξαίρεσιν υπέρβασής του! Γνώμονας και πάλι το κόστος και όχι οι ανάγκες και η ασφάλεια των παιδιών μας.

Με όλη τη δύναμή μας εμείς οι γονείς φωνάζουμε: Φτάνει πια! Όχι άλλα βάρη σε γονείς και μαθητές.

Αντί να μας ακούτε και να λύνετε τα προβλήματα των σχολείων μας, συνεχώς δημιουργείτε νέα. Ασχοληθείτε με τη λύση όσων και εσείς μας έχετε πει, ότι έχουμε δίκαιο.

Παντού σε υπουργεία, Περιφέρειες, δήμους, πάντα ακούμε "έχετε δίκιο"! Ωραία, αυτό το ξέρουμε, υλοποιήστε λοιπόν τις λύσεις που σας προτείνουμε.

Οι περιορισμοί που θα παραμείνουν για τα άλλα σχολεία, είναι απαράδεκτοι. Μην τσακίζετε την Παιδεία, ο κόφτης έχει ξεπεράσει τα όρια, το καταλαβαίνουν όλοι. Κόφτε από αλλού… (π.χ. ΝΑΤΟικές δαπάνες κλπ.).

Το ότι ακόμα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει αναβολή για το νέο τρόπο εισαγωγής στα μουσικά τμήματα των πανεπιστήμιων μας, κάνει τη φαντασία και του πιο καλοπροαίρετου να οργιάζει.

Φτάνει πια! Μην τσακίζετε άλλο την Παιδεία! Μην κάνετε τα παιδιά μας πειραματόζωα!

Απαιτούμε:

• Κατάργηση της νέας ΚΥΑ. Κανένας χιλιομετρικός περιορισμός στη μετακίνηση των μαθητών.

• Να μην εφαρμοστεί φέτος ο νέος τρόπος εισαγωγής σε τμήματα Μουσικών Σπουδών. Εγχειρίδια μελέτης, με συγκεκριμένη ύλη για όλους τους υποψήφιους. Απόλυτα ειδικευμένους εκπαιδευτικούς, σε όλα τα εξεταζόμενα αντικείμενα στα σχολεία. Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της προετοιμασίας των μαθητών στα εξεταζόμενα αντικείμενα, αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο, με άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών.

• Την υλοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας και τη λύση των προβλημάτων που χρονίζουν.

• Μεταφορές και σίτιση στην ώρα τους.

• Κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών.

• Βιβλία και ύλη για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα, πτυχία και πιστοποίηση σπουδών».

Έχει διαβαστεί 47 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 123 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά