Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Η Εκπαίδευση ξανανοίγει χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χωρίς εκπαιδευτικούς

από Η Άλλη Άποψη
Η Εκπαίδευση ξανανοίγει χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χωρίς εκπαιδευτικούς

 

«Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση, μετά από απίστευτες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, με μπόλικη "επιστημονική" επικάλυψη, ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!», σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), επισημαίνοντας ότι τα 25άρια και 27άρια τμήματα σε τάξεις-κλουβιά, οι ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας ήταν και παραμένουν εδώ, παρά τις δεκάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς.

«Κοντά σε όλα αυτά, έρχονται και τα ομολογημένα από το Υπουργείο κενά: προσλαμβάνοντας 6.000 εκπαιδευτικούς ακριβώς με το τέλος του 2020 το Υπουργείο ομολογεί το ίδιο ευθύνεται για το ότι χάνονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας πάνω από 125.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα!», σημειώνει η ΑΣΕ και τονίζει ότι «Απολύοντας τους συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις, άφησε χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να απαιτήσουν:

Εδώ και τώρα όριο 15 μαθητών ανά τάξη/10 στα εργαστήρια, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών. Πλήρης κάλυψη όλων των κενών που θα προκύψουν.

Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.

Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης των ταξικών φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση κουνάει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το δάχτυλο! Να της το κόψουμε!

Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση, μετά από απίστευτες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, με μπόλικη "επιστημονική" επικάλυψη, ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!

Τα 25άρια και 27άρια τμήματα σε τάξεις-κλουβιά, οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων και μαθητών, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας ήταν και παραμένουν εδώ, παρά τις δεκάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί - μαθητές - γονείς, θέτοντας το ΥΠΠΑΙΘ και την κυβέρνηση προ των απαράγραπτων ευθυνών τους.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να φορέσει στο λαό το χιλιομπαλωμένο, πλέον, κουρέλι της "ατομικής ευθύνης", προσπαθεί να ποτίσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς χυμό από λωτό.

Νομίζει ότι θα ξεχάσουμε πόσο μας συκοφάντησε ήδη από τον περσινό λοκντάουν όταν πιέζαμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όταν αναδεικνύαμε την αδιαφορία και την απραξία της, κεντρική πολιτική επιλογή όπως αποδείχτηκε και με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Νομίζει ότι δεν θυμόμαστε ότι φέρει τεράστια ευθύνη για την άσχημη υγειονομική κατάσταση της χώρας, κατάσταση που ήδη διαφαίνεται ότι χειροτερεύει με το σωρηδόν κλείσιμο τμημάτων και σχολικών μονάδων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Νομίζει ότι έχουμε πάθει αμνησία και δεν ξέρουμε πως ευθύνεται για το τεράστιο κόστος στην ψυχοκοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών μας, για το γεγονός ότι μόνο 1 στους 4 μαθητές μπόρεσε να παρακολουθήσει απρόσκοπτα την τηλεκπαίδευση.

Το μόνο "υγειονομικό" μέτρο που πήρε η κυβέρνηση της τρίτης πιο αστυνομοκρατούμενης χώρας στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν τα 30 εκατομμύρια για πρόσληψη αστυνομικών στα… κλειστά Πανεπιστήμια! Κυριολεκτικά πεταμένα λεφτά!

Κοντά σε όλα αυτά, έρχονται και τα ομολογημένα από το Υπουργείο κενά: προσλαμβάνοντας 6.000 εκπαιδευτικούς ακριβώς με το τέλος του 2020 το Υπουργείο ομολογεί το ίδιο ευθύνεται για το ότι χάνονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας πάνω από 125.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα!

Απολύοντας τους συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις, άφησε χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά.

Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει "δεήσει" να προχωρήσει την ενισχυτική, ούτε καν για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία κατάργησε από το Λύκειο, πολύ περισσότερο στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και στο Γυμνάσιο. Αυτές τις ημέρες, προκήρυξε 850 θέσεις αναπληρωτών Γενικής Αγωγής και σχεδόν 150 Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων (Α/θμιας και Β/θμιας) και όλων των ειδικοτήτων σε όλους τους νομούς της χώρας! Μόνο στην Αττική και τον Πειραιά λείπουν 15 Φιλόλογοι, 10 Μαθηματικοί, 7 Φυσικοί, 3 Χημικοί, 3 Βιολόγοι! Και μιλάμε ΜΟΝΟ για ειδικότητες που διδάσκουν πανελλαδικά μαθήματα ή τάξεις Λυκείων στα οποία οι μαθητές έχουν μπει σε τροχιά πανελλαδικών. Καταλαβαίνει κανείς ποια είναι η κατάσταση πανελλαδικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτοί που κράτησαν τα σχολεία κλειστά επειδή δεν πήραν μέτρα ασφάλειας,

Αυτοί που άφησαν τα παιδιά αμόρφωτα επειδή δεν πήραν εκπαιδευτικούς,

Αυτοί που "νίπτουν τας χείρας των", προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις εγκληματικές τους ευθύνες,

έχουν το θράσος να απειλούν εμάς και τους μαθητές μας, κουνώντας το δάχτυλο! Να τους το κόψουμε!».


Έχει διαβαστεί 301 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 168 επισκέπτες και 0 μέλη.