Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια
 • Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/10
 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια1 Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/103 Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       4 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τη συγχώνευση των 3ου, 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τη συγχώνευση των 3ου, 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστή στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει κατά γράμμα προχώρησε πρόσφατα σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ 1351/19-4-2019 προχωρά στη συγχώνευση-κατάργηση των σχολικών μονάδων 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Αποδεικνύεται και με τη συγκεκριμένη απόφαση ότι στις προτεραιότητες και της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αλλά η πιστή εφαρμογή των αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Παιδεία για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τη μείωση των οργανικών θέσεων που βάζει σε περιπέτειες, σε  ταλαιπωρία κι εργασιακή αβεβαιότητα τους εκπαιδευτικούς των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και την αύξηση των ματωμένων πλεονασμάτων.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει τις παραπάνω πολιτικές γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την αρνητική για τη συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βέροιας, αρνητική απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση και την κινητοποίηση των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε πλήρη συμφωνία  με τη θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Βοργιαζίδη, η οποία στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερασπίστηκε  την πρόταση για συγχώνευση-κατάργηση των δύο σχολείων.

Άλλωστε είναι η ίδια δημοτική αρχή, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων – πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης – προχώρησε στο παρελθόν και σε άλλες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως Ε.Ε. και κυβέρνηση «κόβουν και ράβουν»  το κοστούμι των αντιλαϊκών πολιτικών και Περιφέρειες και Δήμοι καλούνται να το «φορέσουν» στον λαό.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους δημότες να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές, να καταδικάσουν όλους όσους συναινούν και βάζουν πλάτη σε αυτές και να ενισχύσουν στις επικείμενες εκλογές τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 110 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 204 επισκέπτες και 0 μέλη.