Τρίτη, 18 Φεβ, 2020

  • Απόντες από την απεργιακή κινητοποίηση…
  • Μία αξιόλογη πρωτοβουλία
  • Τι πραγματικά προβλέπει ο "Νόμος Βρούτση;"
  • Εργασιακή ζούγκλα
  • Τί προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και ο δημόσιος χαρακτήρας των ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ των ΟΤΑ
Απόντες από την απεργιακή κινητοποίηση…1 Μία αξιόλογη πρωτοβουλία2 Τι πραγματικά προβλέπει ο "Νόμος Βρούτση;"3 Εργασιακή ζούγκλα4 Τί προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή 5 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και ο δημόσιος χαρακτήρας των ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ των ΟΤΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τη συγχώνευση των 3ου, 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τη συγχώνευση των 3ου, 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστή στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει κατά γράμμα προχώρησε πρόσφατα σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ 1351/19-4-2019 προχωρά στη συγχώνευση-κατάργηση των σχολικών μονάδων 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Αποδεικνύεται και με τη συγκεκριμένη απόφαση ότι στις προτεραιότητες και της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αλλά η πιστή εφαρμογή των αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Παιδεία για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τη μείωση των οργανικών θέσεων που βάζει σε περιπέτειες, σε  ταλαιπωρία κι εργασιακή αβεβαιότητα τους εκπαιδευτικούς των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και την αύξηση των ματωμένων πλεονασμάτων.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει τις παραπάνω πολιτικές γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την αρνητική για τη συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βέροιας, αρνητική απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση και την κινητοποίηση των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε πλήρη συμφωνία  με τη θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Βοργιαζίδη, η οποία στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερασπίστηκε  την πρόταση για συγχώνευση-κατάργηση των δύο σχολείων.

Άλλωστε είναι η ίδια δημοτική αρχή, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων – πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης – προχώρησε στο παρελθόν και σε άλλες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως Ε.Ε. και κυβέρνηση «κόβουν και ράβουν»  το κοστούμι των αντιλαϊκών πολιτικών και Περιφέρειες και Δήμοι καλούνται να το «φορέσουν» στον λαό.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους δημότες να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές, να καταδικάσουν όλους όσους συναινούν και βάζουν πλάτη σε αυτές και να ενισχύσουν στις επικείμενες εκλογές τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 83 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 134 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά