Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας ματαίωσαν με κινητοποίηση σεμινάρια για την αξιολόγηση
από Η Άλλη Άποψη
Στη ματαίωση των προγραμματισμένων σεμιναρίων για την «αυτοαξιολόγηση-αξιόλογηση» σε Βέροια και Αλεξάνδρεια οδήγησε η κινητοποίηση δεκάδων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ημαθίας, σήμερα Πέμπτη 28/11. Επρόκειτο για σεμινάρια Δ/ντων Δημοτικών Σχολείων του νομού. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο 3ωρης στάσης που προκήρυξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας με βάση σχετική απόφαση της ΔΟΕ στην οποία προβλέπονται αγωνιστικές δράσεις ενάντια στη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» που προωθεί το διάστημα αυτό το Υπουργείο Παιδείας.(ΦΩΤΟ από την παρέμβαση στη Βέροια)
Η σχετική απόφαση της ΔΟΕ έχει ως εξής : «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας την απόφασή του για αποτροπή πραγματοποίησης δράσεων που αφορούν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και τη γενικευμένη εφαρμογή της «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου» όπως αυτή προωθείται με αυταρχικό και αντιεκπαιδευτικό τρόπο, με διωκτικό χαρακτήρα και στοχοποίηση του Έλληνα εκπαιδευτικού, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για κάθε φορά που θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για την αξιολόγηση σε οποιοδήποτε Σύλλογο της Ελλάδας η οποία θα μπορεί να συνδυάζεται με όποια άλλη αγωνιστική κινητοποίηση αποφασίζουν να πραγματοποιούν οι Σύλλογοι Π.Ε. στις έδρες των οποίων πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις - σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παρεμβαίνει με κάθε πρόσφορο τρόπο στις προσπάθειες εφαρμογής αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων και καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώνουν άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.