Σάββατο, 20 Οκτ, 2018

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ και ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018
  • ΠΓΔΜ:Με όργιο παρεμβάσεων ψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση
  • Υπουργοί Μοναξιάς και…Αυτοκτονίας: Μία κοινωνία που σαπίζει!
  • ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αυτόφωρου στα εγκλήματα διά του Τύπου
  • Έκτακτοι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ: Κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου!
  • Νάουσα: Εγκρίθηκε ποσό 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών 27ης Αυγούστου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ και ΔΕΚΕΜΒΡΗ 20181 ΠΓΔΜ:Με όργιο παρεμβάσεων ψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση2 Υπουργοί Μοναξιάς και…Αυτοκτονίας: Μία κοινωνία που σαπίζει!3 ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αυτόφωρου στα εγκλήματα διά του Τύπου4 Έκτακτοι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ: Κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου!5 Νάουσα: Εγκρίθηκε ποσό 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών 27ης Αυγούστου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά είχε πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας, στην Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης, με θέμα τα κενά στην Ειδική Αγωγή και ειδικότερα στα Τμήματα Ένταξης. Οι παραστάσεις αυτές συνεχίστηκαν και εφέτος. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί απέναντι στην αδιαλλαξία της Δ/ντριας Εκπαίδευσης, που πρόκρινε μια σειρά από φόρμουλες για την μείωση των ωρών στα τμήματα ένταξης. Σύμμαχος της, σε αυτή την πρακτική υπήρξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε. Στην παράσταση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, όμως, ο Περιφερειακός Διευθυντής αναγκάστηκε να δηλώσει (παρόντων και εκπροσώπων ΕΛΜΕ Θες/κης) πως δεν εννοούσε αυτά που αναφέρονταν στην εγκύκλιο και πως τα Τ.Ε έπρεπε να λειτουργήσουν φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα τόνισε ότι θα υπάρξει νέα διευκρινιστική οδηγία προς τις Δ/σεις, πράγμα όμως που δεν έγινε, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την θέση της Δ/τριας Ημαθίας, ότι το αρχικό έγγραφο του περιφερειάρχη είναι κατεύθυνση και πολιτική του Υπουργείου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω:

 1. Μείωση των κενών στα Τ.Ε.

2. Τοποθέτηση των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής με προσωπική απόφαση της Δ/ντριας Β΄θμιας Εκπαίδευσης και χωρίς εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

3. Λανθασμένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους), όπως προκύπτει και από την εκ των υστέρων προσπάθεια να διορθωθούν κάποια λάθη.

4. Μοίρασμα εκπαιδευτικών σε περισσότερα σχολεία παρά το γεγονός πως μπορούσαν να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε ένα από αυτά, με συνέπεια να μην πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες ώρες των Τ.Ε. στα σχολεία. Κάτι που αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των μαθητών.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε την τελευταία της παράσταση στο ΠΥΣΔΕ Ημαθίας στις 11/9/2018 και ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να ανακαλέσουν τις τότε τοποθετήσεις και να προχωρήσουν σε νέες διορθώνοντας τα λάθη και τοποθετώντας εκπαιδευτικούς με βάση τα μόρια τους, τις επιλογές σχολείων και τις συνολικές ώρες των Τ.Ε. σε κάθε σχολείο. Μετά από δύο εβδομάδες καθυστέρησης, το ΠΥΣΔΕ συζητεί το θέμα και προβαίνει σε επιμέρους διορθώσεις, αντί της εξαρχής επανεξέτασης των τοποθετήσεων. Βέροια 29/09/2018 Αρ. Πρωτ.: 325

Σαν ΕΛΜΕ Ημαθίας:  Καταγγέλλουμε την επιχείρηση συγχώνευσης της ειδικής αγωγής από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετατροπής του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας σε διακοσμητικό όργανο από την Δ/ντρια Εκπαίδευσης.

 Απαιτούμε ανάκληση όλων των παρατυπιών στις τοποθετήσεις των  εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.  

Ζητούμε από κάθε μέλος του ΠΥΣΔΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει τον κλάδο για την προσωπική του στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έχει διαβαστεί 29 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος Δ 2 μποφόρ

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 22 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά