Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
από Η Άλλη Άποψη
Με ικανοποιητική συμμέτοχη (ΦΩΤΟ) μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 29/4 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας με θέμα : «Ημερίδα για ενημέρωση και πρακτικές τεχνικές προετοιμασίας προς τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Ειδικών μαθησιακών δυσκολιών». Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Β/μιας Εκπ/σης Ημαθίας. Στόχος του ήταν η ορθής προετοιμασία των υποψηφίων των πανελλαδικών μαθημάτων και ιδιαιτέρως των υποψηφίων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Η εκδήλωση περιελάμβανε: 5:30μ.μ. – Χαιρετισμός – Στόχοι της Συνάντησης.
Χαιρετισμό της Ειρήνης Αναγνώστου, που είναι Σχολική Ψυχολόγος, Αναπλ. Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ημαθίας.
Περιελάμβανε εισήγηση με θέμα«Το Νομικό Πλαίσιο – Υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες».- Α. Πιπιλιαγκοπούλου, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών. Πρόεδρος του 51ου Βαθμολογικού και Εξεταστικού Κέντρου μαθητών Βέροιας Ειδικών Κατηγοριών (Δυσλεξία, Δυσγραφία, Τύφλωση, κλπ.) καθώς και «Τεχνικές Ψυχολογικής προετοιμασίας των Υποψηφίων με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες». Από την Αναστασία Μουσκεφτάρα Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός (Φιλόλογος).