Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας!

από Η Άλλη Άποψη
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας!

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών – ιδιωτικών πανεπιστημίων σημειώνει:

«Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, σε συνέχεια παρόμοιων τοποθετήσεων, ότι "αν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν εδώ μη κρατικά πανεπιστήμια τύπου Harvard, είμαι έτοιμος να το συζητήσω", όχι μόνο ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών – ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά υιοθετεί και την επιχειρηματολογία εκείνων, όπως η ΝΔ, που εδώ και χρόνια σπρώχνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο Harvard και το "ΙΕΚ Φούφουτος" είναι ουσιαστικά παραπλανητικός, γιατί σε συνθήκες που η πρόσβαση στη μόρφωση γίνεται με όρους αγοράς και τσέπης, μπορεί να υπάρχουν και πανεπιστήμια τύπου Harvard για λίγους κι εκλεκτούς και "ΙΕΚ Φούφουτος", αλλά και ένα εμπορευματοποιημένο δημόσιο πανεπιστήμιο για τους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για λογικές και πολιτικές που οι φοιτητές αντιπαλεύουν εδώ και χρόνια, όπως ήταν οι μεγάλοι αγώνες της γενιάς του "άρθρου 16".

Θυμίζουμε, επίσης, ότι η κ. Κεραμέως πρόλαβε τον κ. Τσίπρα και υποδέχτηκε το Harvard ανάμεσα σε άλλα αμερικάνικα πανεπιστήμια, διαμορφώνοντας τους όρους για μια αγορά πτυχίων πολλών κατηγοριών και ανάλογα με την τσέπη, υλοποιώντας τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο της ΝΔ.

Απέναντι στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θέλουν την πανεπιστημιακή μόρφωση εμπόρευμα, μόνο το ΚΚΕ πρεσβεύει το πραγματικά φιλολαϊκό: Αποκλειστικά δημόσιες πανεπιστημιακές σπουδές και πτυχία με αξία. Με απλά λόγια: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας, υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας! Τώρα ΚΚΕ».


Έχει διαβαστεί 898 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1142 επισκέπτες και 0 μέλη.