Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Νάουσα
από Η Άλλη Άποψη
Οι μαθητικές οργανώσεις τηςΝάουσαςετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα το Σάββατο 24/5 που ξεκίνησε με χαιρετισμό από μαθητή, ο οποίος ανέδειξε τον χαρακτήρα των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δηλαδή της γιορτής που στήνεται από μαθητές για μαθητές. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση, με θέμα «Στην "ασφυξία του συστήματος... "οξυγόνο" ο αγώνας για την ανατροπή του», με τους Νίκο Νατζμέ, πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Ημαθίας και την Κατερίνα Μπόσκου καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας. Τον λόγο πήραν πολλοί μαθητές που μετέφεραν την σκέψη τους, την εμπειρία τους για τους μαθητικούς αγώνες για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.
Ακολούθησε μουσικό-αφηγηματικό δρώμενο για το έγκλημα των Τεμπών που επιμελήθηκαν μαθητές και το πρόγραμμα έκλεισε με hip hop συναυλία. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπήρχαν γωνιά για τα ΕΠΑΛ, έκθεση φωτογραφίας που φτιάξανε οι ίδιοι οι μαθητές με θέμα «Δύο κόσμοι που συγκρούονται» και τουρνουά σκάκι.