Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/11
  • Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού
"Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης1 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...2 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/114 Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Ούτε σκέψη για «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Ούτε σκέψη για «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Την κάθετη αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν με fast track διαδικασίες και σε άσχετο νομοσχέδιο (για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών από τον «Ιανό»), στην απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, εκφράζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων.

Οι διατάξεις για την "ηλεκτρονική ψηφοφορία" είναι συνέχεια των αντεργατικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή του 50%+1 για την απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, αλλά και του χουντικής έμπνευσης νόμου της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των σωματείων (βλ. Ηλεκτρονικό Μητρώο).

Την ίδια στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση σε όλη τη γραμμή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που εκπαιδευτικοί και μαθητές αφήνονται στην τύχη τους μέσα στα σχολεία, χωρίς μέτρα προστασίας και ακριβώς την ίδια στιγμή που φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ήδη, διάφορα κοράκια ιδιωτικών εταιρειών βομβαρδίζουν τα mail των Σωματείων και των Ομοσπονδιών για την παροχή "υπηρεσιών ηλεκτρονικής ψήφου", έχοντας "γλυκαθεί" από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Με τη διαδικασία της "ηλεκτρονικής ψηφοφορίας", στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται διά ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να "μπει χέρι" στη λειτουργία των σωματείων.  

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της.

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο άρθρο 13 για την "ηλεκτρονική ψηφοφορία".

Οι διατάξεις, ακόμα και να ψηφιστούν, θα μείνουν στα χαρτιά.

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ εδώ και τώρα να πάρουν θέση ότι θα ακυρώσουν στην πράξη κάθε απόπειρα "ηλεκτρονικής ψηφοφορίας".

Εάν η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας τολμήσουν, ενόψει των επικείμενων εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών στις 4 Νοεμβρίου, να προχωρήσουν σε "ηλεκτρονική ψηφοφορία", καλούμε όλες τις παρατάξεις – εκλογικούς συνδυασμούς να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να μην καταθέσουν τις υποψηφιότητες ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η απαράδεκτη διαδικασία».


Έχει διαβαστεί 304 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 972 επισκέπτες και 0 μέλη.