«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Πώς θα πρέπει να εορτάζουμε την «Τσικνοπέμπτη» ;
από Η Άλλη Άποψη
Το παρακάτω έγγραφο στάλθηκε από την Δ/ντρια της Β’θμιας Εκπαίδευσης σε όσα τα σχολεία του νομού και αφορούσε τον εορτασμό της «Τσικνοπέμπτης». Το παρουσιάζουμε ολόκληρη χωρίς δικά μας σχόλια….
«ΘΕΜΑ: «Εορτασμός Τσικνοπέμπτης»
Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι, Διευθυντές/Διευθύντριες,
Σας αποστέλλουμε το κείμενο του εκπαιδευτικού ΠΕ06 του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου, κ. Γεωργιάδη Χρήστου: «Περί Τσικνοπέμπτης: Ας γιορτάσουμε το σεβασμό της ζωής, όχι τη βαρβαρότητα» (ΦΩΤΟ).
Θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε παιδαγωγικά ή και πρακτικά με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε κατάλληλο, τις θεμελιώδεις αξίες που υπερασπίζεται το εν λόγω κείμενο (σεβασμό της ζωής, ελευθερία, ειρήνη, αλήθεια, μη βία και εκφοβισμός) και την αντίδραση στην καταπίεση των ζώων.»