Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο
 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
 • Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο1 Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»2 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας3 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους4 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας5 Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 19406

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

Σταθερά υψηλά τα ποσοστά της παραπαιδείας στη χώρα μας

από Η Άλλη Άποψη
Σταθερά υψηλά τα ποσοστά της παραπαιδείας στη χώρα μας

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα έξοδα των ελληνικών οικογενειών για ιδιωτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, όπως δείχνει η σχετική έρευνα της ΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τη διεθνή ένωση εκπαιδευτικών, που παρουσιάστηκε χτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στην Ελλάδα η δημόσια δαπάνη για την εκπαίδευση είναι διαχρονικά χαμηλότερη (κατά ΜΟ 20% περίπου) από την αντίστοιχη άλλων χωρών της ΕΕ, ενώ η ιδιωτική δαπάνη είναι κατά πολύ υψηλότερη (σχεδόν τριπλάσια) από την αντίστοιχη άλλων χωρών της ΕΕ. Οι δαπάνες της «σκιώδους εκπαίδευσης» (έτσι ονομάζουν τα φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες κ.λπ.) αποτελούν ποσοστό 40,1% των συνολικών δαπανών της ιδιωτικής εκπαίδευσης (όπου περιλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία). Οι δαπάνες αυτές για τη λεγόμενη σκιώδη εκπαίδευση είναι σαφώς μεγαλύτερες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απ' ό,τι στην πρωτοβάθμια.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της δημόσιας δαπάνης για την εκπαίδευση καταγράφεται ότι την περίοδο 2000 - 2010 παρουσιάστηκε αύξηση, αλλά, εξαιτίας της κρίσης, το 2016 επανήλθε στα επίπεδα της αρχής της δεκαετίας του 2000 ως ποσοστού του ΑΕΠ.

Η έρευνα σημειώνει ότι το ποσοστό των δημόσιων δαπανών που δίνεται για την αποζημίωση των εργαζομένων είναι συντριπτικά υψηλό σε σχέση με αυτό που δίνεται για υποδομές, εξοπλισμό κ.λπ. και εκτιμά ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των υποδομών. Αυτό εξηγεί και γιατί έως το 2009 οι δημόσιες δαπάνες ήταν μεγαλύτερες για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ από τότε και μετά μεγαλύτερες είναι οι δαπάνες για την Πρωτοβάθμια, καθώς στα δημοτικά σχολεία κατευθύνθηκαν περισσότερες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η έρευνα περιελάμβανε ακόμα ένα ερωτηματολόγιο προς τους εκπαιδευτικούς, όπου εξέφρασαν γνώμη για τις αιτίες της «ανάδυσης μιας ευρύτερης ιδιωτικοποίησης» της εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν ως αιτίες την κρατική υποχρηματοδότηση, τη διαδικασία πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την ανεπάρκεια της δημόσιας εκπαίδευσης σε ξένες γλώσσες, πληροφορική και καλλιτεχνικά και την αποδυνάμωση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Έχει διαβαστεί 143 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 299 επισκέπτες και 1 μέλος.