Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Το κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού των φοιτητών και υπονόμευσης των αγώνων τους δεν θα περάσει!

από Η Άλλη Άποψη
Το κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού των φοιτητών και υπονόμευσης των αγώνων τους δεν θα περάσει!

«Το κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού των φοιτητών και υπονόμευσης των αγώνων τους δεν θα περάσει», τονίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές ενός σχεδίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές από τα μεγάλα τους προβλήματα, να υπονομεύσει τους αγώνες και τη μαζική συμμετοχή τους στις φοιτητικές εκλογές.

Λίγο καιρό μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών και λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, ξεδιπλώνεται μια συντονισμένη προσπάθεια:

  • Αξιοποίησης από τη ΝΔ και από διάφορους παπαγάλους των μέσων ενημέρωσης συγκεκριμένων τραμπούκικων ενεργειών από ομάδες, που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, αλλά προσομοιάζουν με χούλιγκαν, για να ενοχοποιήσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και να χύσει το γνωστό δηλητήριο του αυταρχισμού, της συκοφάντησης και της καταστολής.

  • Οργίου νοθείας από την κυβερνητική ΔΑΠ, όπως στο ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, εξαγοράς ψήφων με κάθε μέσο, αποκλεισμού των ψηφοδελτίων της "Πανσπουδαστικής" από συγκεκριμένους φοιτητικούς συλλόγους και τελικά αλλοίωσης των αποτελεσμάτων.

  • Παρεμπόδισης της δράσης της "Πανσπουδαστικής" από μερίδα καθηγητών - στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που έφτασαν στο σημείο να "απαγορεύσουν" την ενημέρωση των φοιτητών και τη διακίνηση προεκλογικού υλικού.

  • Υπονόμευσης της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές με στόχο την επόμενη μέρα να προχωρήσει το χτύπημα των Φοιτητικών Συλλόγων και η αντικατάστασή τους από ελεγχόμενα όργανα υποστηρικτών του Πανεπιστημίου ΑΕ και της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ένα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση έχει φάει πολλές ήττες από τους φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να αποφύγει τη μαζική καταδίκη της στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

Επιχειρεί να αναστηλώσει τη ΔΑΠ, την παράταξη της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων μέσα στα Πανεπιστήμια και να νοθεύσει το μήνυμα των φοιτητών και των φοιτητριών! Θέλει να έχει λυμένα τα χέρια της για να σαρώσει κάθε τους δικαίωμα και διεκδίκηση.

Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για τα μεγάλα προβλήματα στη ζωή και τις σπουδές τους πρέπει να εκφραστεί στους δρόμους του αγώνα και στις φοιτητικές εκλογές σε συμπόρευση με την "Πανσπουδαστική".

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα πέσουν στο κενό! Είναι στο χέρι μας!

Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές και να ενισχύσουν την "Πανσπουδαστική ΚΣ". Να τιμωρήσουν την κυβερνητική πολιτική και να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία.

Καλούμε κάθε μέλος και φίλο της ΚΝΕ, κάθε υποψήφιο με την "Πανσπουδαστική" να δώσει τον καλύτερό του εαυτό τις μέρες που απομένουν για να αναδειχθεί ξανά η "Πανσπουδαστική" 1η δύναμη, αφήνοντας στη 2η θέση την κυβερνητική ΔΑΠ, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης».


Έχει διαβαστεί 567 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 346 επισκέπτες και 0 μέλη.