Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη, Δεκέμβρη 2021
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/10
  • Αν συνέβαινε αλλού;
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη, Δεκέμβρη 20211 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/102 Αν συνέβαινε αλλού;3 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ4 Με την προβιά...5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/106

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιμένει να επιβάλλει την αντιδραστική «αξιολόγηση» στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιμένει να επιβάλλει την αντιδραστική «αξιολόγηση» στα σχολεία

Την αντιδραστική «αξιολόγηση» που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν οι εκπαιδευτικοί (σε ποσοστά 95% στην Πρωτοβάθμια, 87% στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) επιμένει να φέρει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία, περνώντας σε αυτό το δεύτερο επίπεδο στην ατομική αξιολόγηση του κάθε εκπαιδευτικού. Πληροφορίες που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για σχετικό νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τις συναντήσεις που θα έχει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τα ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Με βάση τα όσα έχουν καταγραφεί για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, η ατομική «αξιολόγηση» θα γίνεται από δύο αξιολογητές, τον διευθυντή και τον σχολικό σύμβουλο, που επανέρχεται ως θεσμός και θα προβλέπει επιβράβευση για τους θετικά αξιολογούμενους με μοριοδοτήσεις ή ακόμα και με οικονομικά κίνητρα, ενώ για τους αρνητικά αξιολογούμενους θα οδηγεί σε επιμόρφωση, χωρίς να καθορίζεται τι θα γίνεται παραπέρα μετά από αυτή τη διαδικασία. Προβλέπεται ότι θα συγκροτείται προσωπικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε εκπαιδευτικό, θα παρακολουθείται η διδασκαλία του, θα γίνεται συνέντευξη μεταξύ αξιολογούμενου και αξιολογητή και το αποτέλεσμα θα είναι η βαθμολόγησή του σε μια κλίμακα 0 - 100.

Να σημειωθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν προσπαθήσει να επιβάλλουν την αξιολόγηση στα σχολεία ως εργαλείο για την προώθηση των αστικών σχεδιασμών στην Εκπαίδευση, γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τη συνδέουν με την προώθηση της «αυτονομίας» των σχολικών μονάδων, που θα σχεδιάζουν διαφορετικό σχολικό πρόγραμμα, θα προγραμματίζουν την παρέμβαση των επιχειρήσεων στο σχολείο, θα αναζητούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης κ.ά. Οι δείκτες εξάλλου της «αυτοαξιολόγησης» που μαζικά απέρριψαν οι εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση, είναι ενδεικτικοί γι' αυτό και περιλαμβάνουν την «ικανότητα διαχείρισης των οικονομικών πόρων» στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, την «αξιοποίηση των σχολικών υποδομών» κ.ά.


Έχει διαβαστεί 544 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 253 επισκέπτες και 0 μέλη.